У забудовників, які співпрацюють з державою, перевірять ціни

Голова правління Фонду державного молодіжного житлового будівництва, Сергій Комнатний, дав письмове доручення директорам регіональних управлінь/Іпотечного центру Держмолодьжитла перевірити, щоб договірна ціна 1 кв. м об’єкта фінансування для учасників програми не перевищувала показника, зазначеного забудовником у гарантійному листі, поданому ним на розгляд Міжвідомчої комісії.

Крім того, відповідно до антикорупційних принципів використання бюджетних коштів, зазначена ціна не повинна перевищувати ціну забудовника, встановлену для ринкового продажу, заявлену на сайті забудовника, сайтах агентств нерухомості тощо, а також ціну, за якою забудовником продавалося житло в об’єкті за програмою пільгового кредитування.

Здійснений Держмолодьжитлом аналіз вартості квадратного метра житла, погодженого для участі в програмі придбання доступного житла, показав, що станом на 31 грудня 2017 року за жодним таким об’єктом в усіх регіонах України не допущено перевищення як ціни, зазначеної в гарантійних листах забудовників, так і середньої ринкової ціни 1 кв. м аналогічної нерухомості в регіоні та на сайтах відділів продаж забудовників. А в деяких випадках забудовники реалізують квартири за вартістю, що є дешевшою за ринкову.

Джерело: 100realty.ua

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: