Відсутність ДПТ створює інвесторам нові перепони

Через практично повну відсутність детальних планів територій у Києві з початку цього року не відбувається відвід землі та земельні торги, що не дає можливість інвесторам розвивати свої девелоперські проекти. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповіла Ольга Заремба, голова наглядової ради Інституту «МіськЦивілПроект».

«На практиці зараз лише 2% земельних ділянок у Києві мають розроблений детальний план. Тому ми маємо відкладену проблему, бо є інвестори, які готові викупити чи взяти в оренду земельні ділянки з ціллю будівництва чи реконструкції якихось об’єктів, але нема можливості законодавчо це зробити, бо детальний план території неможливо зробити в один момент. Тому інвестори, які вже готові приступати до проектування, а, деякі, у яких вже є готовий проект, і до будівництва, зараз не мають такої можливості і змушені чекати на неї, можливо, і кілька років», – зазначила експерт.

Раніше повідомлялося, що процес розробки детальних планів територій гальмує те, що у міста нема фінансування для цього, а інвестори не мають жодних гарантій, що після того, як потратять кошти на ДПТ саме вони отримають бажану ділянку.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: