Житло в передмісті поступово дорожчає

Цінова динаміка в приміських житлових комплексах протягом січня-липня 2015 мала характерно виражений хвилеподібний характер. Про це повідомила Ярослава Чапко, директор компанії CDS.

Стрімке зростання курсу долара на початку року спровокувало різке зростання цін у лютому 2015 року – за місяць середні ціни пропозиції виросли на 40%, досягнувши показника 13 тис. 807 грн./кв. м.

Висока активність покупців, які прагнули зробити вигідне придбання за рахунок валютних заощаджень, дозволила забудовникам утримувати високі ціни і середня ціна зросла ще на 2%, до рівня – 14 тис. 11 грн./кв. м.

«Курсова стабілізація, що намітилася з квітня і подальше затишшя після хвилеподібного сплеску попиту в лютому-березні, мала прямий вплив на динаміку цін. Починаючи з квітня, практично у всіх приміських житлових комплексах стартували акції дисконтної програми, спрямовані на стимулювання покупців купувати квартири за 100% оплату за рахунок отримання максимальної знижки. В результаті, за період квітень-червень середні ціни пропозиції знизилися на 16%», – говорить експерт.

Зростання курсу долара в липні на тлі діючих акційних програм спровокував ажіотаж у відділах продажів приміських житлових комплексів Києва. Поступове згасання дії акційних програм зумовило незначне збільшення середніх цін за підсумками липня до 11 тис. 999 грн./кв. м. З початку року середня ціна квадратного метра в приміських житлових комплексах виросла на 26,3% і станом на початок серпня становить 11 тис. 999 грн./кв. м

Раніше повідомлялося, що передмісття Києва за кількістю угод на ринку нерухомості.

Источник: ІАП «Столична нерухомість»

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: