Понад 70% квартир, які купують у Києві, коштують до 100 тис. доларів

Протягом жовтня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 22 млн. 398 тис. дол. США, що на 2,6% нижче за показники вересня.

Про це повідомила Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

При цьому найбільше всього грошей витрачено на нерухомість, вартістю 50-100 тис. дол. – 39% від усіх угод. Тут продавалися переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Святошинському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому, Шевченківському районах.

Сегмент до 50 тис. дол. у жовтні, зайняв частку 33% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Печерському, Подільському, Солом'янському, Святошинському районах.

При цьому найбюджетнішим об'єктом, проданим у жовтні, стала 1-кімнатна квартира, 41 кв. м в новому будинку в Софіївській Борщагівці. Квартиру продали без ремонту за 20 тис. дол.

У Києві найдоступнішим варіантом стала 1-кімнатна «гостинка» на вул. Верховинній (Святошинський район), з ремонтом, площею 22 кв. м. Її продали за 21 тис. дол.

На третьому місці за обсягом капіталізації – цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. – 28%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському, Дарницькому і Дніпровському районах. В даному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у жовтні в рамках цього цінового сегмента (до 250 тис. дол.), стала 4-кімнатна квартира, площею 160 кв. м на вул. Товариський в Печерському районі, з висококласним ремонтом, технікою і меблями. Продали об'єкт за 240 тис. дол.

«Суттєвих змін на ринку за останній місяць не відбулося. Поки ми не спостерігаємо активізацію у зв'язку з наближенням закінчення року, коли багато хто хоче закрити питання з нерухомістю, думаю, цей період почнеться в середині листопада. Найбільший попит спостерігається на квартири в будинках від 1996 року побудови, переважно з ремонтом. Також, незважаючи на наближення зими, відбуваються одиничні угоди з будинками, в яких комфортно проживати, незалежно від сезону. В наступному місяці істотних змін не прогнозуємо», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: