В грудні рівень капіталовкладень в нерухомість Києва склав 22 млн. 919 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж грудня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 22 млн. 919 тис. дол. США*, що на 2% нижче за показники листопада. Кількість угод знизилася на 2,5%.

Сегмент до 50 тис. дол. в грудні, зайняв частку 39% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Святошинському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень і заміської нерухомості – поодинокі договори.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в грудні, стали 1-кімнатні «гостинки». На вул. Матеюка в Деснянському районі квартиру без ремонту площею 22 кв. м продали за 19 тис. дол. А на вул. Вернадського в Святошинському районі за аналогічну ціну продали «гостинку» площею 29 кв. м.

Загалом об'єктів, вартістю до 25 тис. дол. в грудні в ціновому сегменті до 50 тис. дол. продано 12%.

Серед дорожчих об'єктів – 1-кімнатна квартира, площею 39 кв. м в хорошому стані на пр. Відрадному в Солом'янському районі. Продали об'єкт за 31 тис. дол. За 40 тис. дол. можна було купити в грудні 1-кімнатну квартиру, площею 48 кв. м в новому будинку по вул. Ломоносова в Голосіївському районі. Об'єкт продали без ремонту.

Були також продажі земельних ділянок. Серед них – 15 соток в с. Гатне Києво-Святошинського району. Продали ділянку за 44 тис. 500 дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 39% угод. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Шевченківському, Деснянському районах. В цьому сегменті в грудні квартири зайняли головний відсоток угод. Були поодинокі продажі об'єктів заміської нерухомості.

Серед яскравих представників вказаного цінового сегменту можна назвати 1-кімнатну квартиру, площею 66 кв. м на вул. Лебедєва-Кумача в Солом'янському районі. Квартира – у новому будинку 2015 року побудови. Об'єкт з ремонтом, технікою і меблями проданий за 66 тис. 500 дол.

За 64 тис. дол. продали 3-кімнатну квартира в житловому стані в старому будинку на бул. Лесі Українки у Печерському районі. У Шевченківському районі на вул. Пушкінській, продали 3-кімнатну квартиру, площею 52 кв. м без ремонту за 85 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 22%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Дарницькому, Оболонському районах. В цьому сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були поодинокі угоди з будинками.

У вказаному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Серед яскравих представників цього цінового сегменту – 2-кімнатна квартира у новому будинку на бул. Дружби Народів у Печерському районі. Житло, площею 92 кв. м без ремонту продали за 115 тис. дол. Ще одна 2-кімнатна квартира, площею 72 кв. м продана на вул. Петрицького в Святошинському районі. Житло з ремонтом, технікою і меблями продали за 130 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в грудні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира в двох рівнях, площею 143 кв. м на вул. Вишгородській у Подільському районі, без ремонту. Продали об'єкт за 223 тис. дол.

«В грудні ми не спостерігали суттєвого пожвавлення попиту у зв'язку з наближенням закінчення року. Проте ринок був активним. Не вщух попит на об'єкти заміської нерухомості, в тому числі на земельні ділянки, які сьогодні можна придбати за хорошою ціною. У зв'язку з новорічними святами на ринку очікується затишшя, яке триватиме до останньої декади січня», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: