У жовтні рівень капіталовкладень в нерухомість Києва склав 22 млн. 398 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Галини Мельникової, впродовж жовтня 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 22 млн. 398 тис. дол. США, що на 2,6% нижче за показники вересня. Кількість угод зменшилася на 1%.

Сегмент до 50 тис. дол. в жовтні, зайняв частку 33% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Голосіївському, Печерський, Подільський, Солом'янський, Святошинському районах.

Всього у вказаному сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень (в основному гаражів) – поодинокі договори. Будинки зайняли 6% від загальної кількості угод.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в жовтні, стала 1-кімнатна квартира, 41 кв. м в новому будинку в Софіївській Борщагівці. Квартиру продали без ремонту за 20 тис. Дол.

У Києві найдоступнішим варіантом стала 1-кімнатна «гостинка» на вул. Верховинній (Святошинський район), з ремонтом, площею 22 кв. м. Її продали за 21 тис. дол.

З бюджетом в 30 тис. дол. можна було купити 1-кімнатну квартиру в новому будинку, площею 36,7 кв. м на Виноградарі, на вул. Межовий, без ремонту.

Серед більш дорогих об'єктів, яскравим представником стала 2-кімнатна квратира в будинку 2015 року побудови на вул. Луценко в Голосіївському районі. Продали об'єкт за 49 тис. дол.

Були також угоди з будинками. Так, на Софіївській Борщагівці придбали 3-кімнатний будинок, площею 81 кв. м з невеликим двориком, без ремонту за 24 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було укладено 39% угод. Тут продавалися переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Святошинському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому, Шевченківському районах. В цьому сегменті в жовтні продавалися лиаше квартири.

Серед яскравих представників вказаного цінового сегменту можна також назвати 2-кімнатну квартиру, площею 54 кв. м з хорошим ремонтом, меблями і технікою в дореволюційному будинку на вул. Юрковською в Подільському районі. Купили квартиру за 61 тис. дол.

На вул. Мілютенка у Деснянському районі, придбали 3-кімнатну квартиру, площею 87 кв. м з якісним ремонтом за 80 тис. дол.

Серед дорожчих об'єктів – 3-кімнатна квартира, площею 86 кв. м в будинку 90-х років будівництва на пр. Героїв Сталінграда (Оболонський район). Квартира з хорошим ремонтом продана за 97 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 28%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, точково в Шевченківському, Дарницькому і Дніпровському районах.

Загалом у цьому сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були одиничні угоди з будинками і нежитловими об'єктами.

У вказаному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири. Але, наприклад, на вул. Кудряшова в Солом'янському районі купили і 1-кімнатну квартиру, площею 62,3 кв. м в будинку 2010 року спорудження. Житло продавали з авторським ремонтом і всім необхідним для комфортного проживання. Ціна об'єкта – 115 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у жовтні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), Стала 4-кімнатна квартира, площею 160 кв. м на вул. Тверській в Печерському районі, з висококласним ремонтом, технікою і меблями. Продали об'єкт за 240 тис. дол.

«Суттєвих змін на ринку за останній місяць не відбулося. Поки що ми не спостерігаємо активізації у зв'язку з наближенням закінчення року, коли багато хто хоче закрити питання з нерухомістю, думаю, цей період розпочнеться в середині листопада. Найбільший попит спостерігається на квартири в будинках від 1996 року побудови, переважно з ремонтом. Також, незважаючи на наближення зими, відбуваються одиничні угоди з будинками, в яких комфортно проживати, незалежно від сезону. В наступному місяці суттєвих змін не прогнозуємо», – ділиться спостереженнями Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: