У листопаді рівень капіталовкладень в нерухомість Києва склав 23 млн. 385 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж листопада 2016 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 23 млн. 385 тис. дол. США*, що на 4,2% вище за показники жовтня. Кількість угод зросла на 8,3%.

Сегмент до 50 тис. дол. в листопаді, зайняв частку 33% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Подільському, Солом'янському, Святошинському, Шевченківському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень і заміської нерухомості – поодинокі договори.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у листопаді, стала 1-кімнатна квартира в с. Святопетрівське, 39 кв. м в новому житловому комплексі. Квартиру продали без ремонту за 20 тис. дол.

У Києві найдоступнішим варіантом стала 1-кімнатна квартира в «хрущовці» на вул. Литвиненка-Вольгемут (Святошинський район) з ремонтом, меблями і технікою, площею 29 кв. м. Її продали за 23 тис. 500 дол.

З бюджетом в 40 тис. дол. можна було купити 1-кімнатну квартиру в новому будинку, площею 45 кв. м на вул. Героїв Севастополя в Солом'янському районі, без ремонту.

Серед дорожчих об'єктів яскравим представником стала 2-кімнатна квартира в будинку 2015 року побудови на вул. Луценко в Голосіївському районі. Продали об'єкт, площею 54 кв. м без ремонту за 48 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. проведено 45% угод. Тут продавали переважно 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Святошинському, Оболонському, Дніпровському, Дарницькому, Шевченківському районах.

В цьому сегменті в листопаді квартири зайняли 97% угод, 3% припало на об'єкти нежитлового фонду.

Серед яскравих представників вказаного цінового сегменту можна назвати 2-кімнатну квартиру, площею 50 кв. м в житловому стані на вул. Шовковичній в Печерському районі. Купили квартиру за 50 тис. дол.

На вул. Радунській у Деснянському районі, придбали 2-кімнатну квартиру, площею 67 кв. м у новому будинку, без ремонту за 50 тис. дол.

З бюджетом в 95 тис. дол. можна було придбати 2-кімнатну квартиру, площею 72 кв. м в будинку 2015 року побудови на пр. Героїв Сталінграда в Оболонському районі. Об'єкт продали без ремонту.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна назвати офіс, площею 60 кв. м, з 4-ма кабінетами, двома входами, на вул. Кропивницького в Печерському районі. Купили офіс за 73 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками листопада склала 22%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, менше – в Шевченківському, Дарницькому, Подільському і Дарницькому районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були поодинокі угоди з будинками і нежитловими об'єктами.

У вказаному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Серед яскравих представників вказаного цінового сегменту – 3-кімнатна квартира в Подільському районі на вул. Вишгородській, площею 84 кв. м, з авторським ремонтом і необхідними меблями та технікою. Ціна об'єкта – 155 тис. дол.

У центрі можна було купити 2-кімнатну квартиру на вул. Хрещатик у Печерському районі. Житло, площею 78 кв. м з ремонтом продали за 200 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, проданим в листопаді в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), Стала 3-кімнатна квартира, площею 92 кв. м на бул. Лесі Українки в Печерському районі, з висококласним ремонтом, технікою і меблями. Продали об'єкт за 240 тис. дол.

«Якщо в 2-му кварталі року ми спостерігали тенденцію до купівлі житла з ремонтом, повністю готового до проживання, то починаючи з 3-го кварталу, покупці стали більше цікавитися об'єктами без ремонту. Найбільший попит припадає на квартири у нових будинках. У разі, коли стоїть вибір між житлом з ремонтом в будинках більш ранньої забудови і квартирі після будівельників в новобудові, то часто вибір припадає на другий варіант. Щодо цін, то вони залишаються стабільними, присутній невеликий торг, який не перевищує 15%. Щодо прогнозів, то ми очікуємо незначного пожвавлення попиту в грудні, коли багато хто хоче закінчити рік приємними подіями, такими як придбання нерухомості. Проте, ми не прогнозуємо суттєвого росту ринку, але позитивна динаміка можлива», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: