У січні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 16 млн. 700 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж січня 2017 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 16 млн. 700 тис. дол. США, що на 27% нижче за показники грудня 2016 року. Кількість угод знизилася на 25%.

Сегмент до 50 тис. дол. у січні зайняв частку 30% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському, Святошинському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток договорів, покупка нежитлових приміщень і заміської нерухомості відбувалася рідко.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у січні, стала 1-кімнатна «гостинка», площею 23 кв. м на вул. Каунаській в Дніпровському районі. Квартиру продали за 23 тис. дол.

Серед недорогих об'єктів також 1-кімнатна «гостинка», площею 26,7 кв. м в хорошому стані на вул. Жолудєва в Святошинському районі. Продали об'єкт за 24 тис. дол.

За 40 тис. дол. в січні можна було купити 1-кімнатну квартиру без ремонту, площею 44 кв. м в новому будинку на вул. Луценка у Голосіївському районі.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира на вул. Драгоманова в Дарницькому районі. Її в житловому стані продали за 48 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. укладено 51% угод. Тут продавали, переважно, 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Шевченківському, Солом'янському районах.

В цьому сегменті в січні квартири зайняли переважний відсоток договорів. На операції з нежитловим фондом припало 2,6%, із заміською нерухомістю – 3,5%.

За 52 тис. дол. продано 3-кімнатну квартиру, площею 57 кв. м в житловому стані на бул. Дружби народів у Печерському районі.

У Шевченківському районі на вул. Ризькій продали 3-кімнатну квартиру, площею 104 кв. м без ремонту за 70 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна назвати 3-кімнатну творчу майстерню, площею 112 кв. м на Дніпровській набережній у Дарницькому районі. Об'єкт продано за 82 тис. дол.

Були угоди і з заміськими будинками. В с. Підгірці Обухівського району продали 3-поверховий будинок з ремонтом, площею 190 кв. м з 9 сотками землі за 67 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками січня склала 19%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Дарницькому районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були поодинокі угоди з будинками, а на операції з нежитловим фондом припало 6,6% від цього сегменту.

У вказаному сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Серед яскравих представників – 3-кімнатна квартира у новому будинку на вул. Саперно-Слобідській у Голосіївському районі. Житло, площею 85 кв. м з ремонтом і меблями продали за 104 тис. дол.

Ще одна 3-кімнатна квартира, площею 88 кв. м продана на вул. Маршала Малиновського в Оболонському районі. Об'єкт продали без ремонту за 123 тис. дол.

З нежитлових об’єктів продано офіс на вул. Златоустівській в Шевченківському районі. Площа приміщення – 181 кв. м, продали об'єкт за 180 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в січні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира, площею 93 кв. м на вул. Хрещатик у Печерському районі, з ремонтом і технікою. Продали об'єкт за 240 тис. дол.

«Січень 2017 року був активнішим, ніж січень минулого року, особливо якщо порівнювати кількість угод в середньому ціновому сегменті (50-100 тис. дол.). Ринок утримував стабільні цінові позиції, пріоритети покупців не змінилися. Незважаючи на зимовий період, хороші показники у ринку заміської нерухомості. У 2017 році ми очікуємо, що сегмент заміського житла активно розвиватиметься. Попит буде, як на комфортні будинки для проживання, площею 200-300 кв. м, так і на невеликі дачні будинки на 40-60 кв. м. Нежитловий фонд не проявляє особливої ​​активності, проте, він стабільно зберігає відсоток угод.

У короткостроковій перспективі ми не бачимо передумов для зміни цін, але можливе збільшення кількості операцій», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: