Впродовж січня в Києві було підписано 253 договори оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в січні поточного року агентством було проведено 253 угоди з оренди нерухомості в Києві. Це на 21% менше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду знизився на 12,2%, склавши 176 тис. 278 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 43% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському районах, в меншій кількості – у Святошинському, Шевченківському, Оболонському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у січні, стала 1-кімнатна квартира з меблями, площею 30 кв. м на проспекті Тичини на Березняках за 3300 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 1-кімнатна квартира, площею 22 кв. м на вул. Йорданській в Оболонському районі, з ремонтом і меблями. Квартиру орендували за 5400 грн./міс.

Серед 2-кімнатних квартир – об'єкт 70 кв. м на вул. Пулюя (Солом'янський район), з ремонтом, дорогими меблями і технікою за 8000 тис. грн./міс.

У центрі орендували 1-комнатну квартиру на вул. Шота Руставелі (Печерський район), площею 40 кв. м, з ремонтом і меблями за 11000 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду в оренду здали 1-кімнатний офіс, площею 32 кв. м на вул. Глибочицькій в Подільському районі за 5800 грн./міс.

Були угоди із заміською нерухомістю. В с. Лебедівка Вишгородського району орендували будинок, площею 70 кв. м з 14 сотками землі за 3000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 28% угод. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Подільському районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 2-кімнатна квартира на бул. Лесі Українки (Печерський район), з ремонтом і меблями. Площа квартири 80 кв. м. Об'єкт орендували за 18200 грн./міс.

Трохи дорожче – за 19200 грн./міс. здали в оренду 3-кімнатну квартиру з хорошим ремонтом, площею 110 кв. м на вул. Провіанській у ​​Шевченківському районі.

Орендували також нежитлові приміщення. Так на вул. Костянтинівській в Подільському районі знайшов орендаря магазин, площею 70 кв. м, за 18000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 29%. У цьому діапазоні орендарів цікавили квартири в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.

Так, на вул. Забіли в Голосіївському районі орендували 2-кімнатну квартиру, площею 102 кв. м з усім необхідним для комфортного проживання за 29000 грн./міс.

На пр. Героїв Сталінграда в Оболонському районі орендували 4-кімнатну квартиру, площею 150 кв. м, з висококласним ремонтом, необхідними меблями і технікою за 38500 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під офіс на вул. Пирогова в Шевченківському районі, площа приміщення 100 кв. м, з фасадним входом. Орендували приміщення за 31700 грн./міс.

Були в даному сегменті і угоди з будинками. На дачному масиві Осокорки орендували будинок, площею 250 кв. м, з 6 сотками землі, за 28600 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у січні у цьому ціновому діапазоні, став офіс, площею 215 кв. м, на вул. Інститутській в Печерському районі за 57200 грн./міс.

«Традиційно в січні ми спостерігаємо зниження активності на ринку, пов'язане з низкою свят. Січень 2017 року не став винятком. Проте, якщо порівнювати аналогічний період минулого року, то цього року ринок був суттєво активнішим минулорічного. Попит спостерігався як на квартири, так і офісні, комерційні приміщення, приватні будинки. Ми очікуємо, що наступного місяця активність ринку трохи збільшиться, зміни цін поки не прогнозуємо», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: