В лютому рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 22 млн. 556 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж лютого 2017 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 22 млн. 556 тис. дол. США, що на 35% вище за показники січня 2017 року. Кількість угод збільшилася на 27%.

Сегмент до 50 тис. дол. в лютому зайняв частку 33% від загальної кількості угод. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському районах.

Загалом в цьому сегменті продажі квартир зайняли основний відсоток угод, покупка нежитлових приміщень і заміської нерухомості – поодинокі договори.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у лютому, стала 1-кімнатна «гостинка», площею 21,6 кв. м на вул. Краснопільській в Подільському районі. Квартиру продали за 19 тис. дол.

Серед інших недорогих об'єктів – однокімнатна квартира, площею 28 кв. м з косметичним ремонтом на вул. Туполєва у Святошинському районі. Продали об'єкт за 25 тис. 500 дол.

За 42 тис. лол. в лютому можна було купити 3-кімнатну квартиру, площею 68 кв. м в Оболонському районі по вул. Макіївській.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира на вул. Лєскова в Печерському районі, площею 48 кв. м з ремонтом і меблями. Її продали за 47 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. укладено 46% угод. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Шевченківському, Солом'янському районах.

В цьому сегменті в лютому квартири зайняли основний відсоток угод. На операції з нежитловим фондом припало 1,5%, операцій із заміською нерухомістю не було.

За 50 тис. дол. було продано 1-кімнатну квартиру, площею 43,6 кв. м без ремонту в новому будинку на вул. Депутатській у Святошинському районі.

У Шевченківському районі на вул. Златоустівській продали 3-кімнатну квартиру, площею 69,8 кв. м з меблями і технікою за 73 тис. дол.

Серед дорожчих квартир – 4-кімнатна, площею 125 кв. на вул. Маршала Тимошенка в Оболонському районі. Її з якісним ремонтом продали за 90 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками лютого склала 21%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Святошинському районах.

Загалом у вказаному сегменті продажі квартир зайняли основну частку, були поодинокі угоди з будинками.

В цьому сегменті продавали переважно 2-4-кімнатні квартири.

Серед яскравих представників цінового сегменту – 4-кімнатна квартира в дореволюційному будинку на вул. Бульварно-Кудрявській в Шевченківському районі. Житло, площею 120 кв. м без ремонту продали за 105 тис. дол.

Ще одна 3-кімнатна квартира, площею 139 кв. м продана на вул. Механізаторів у Солом'янському районі. Об'єкт продали без ремонту за 205 тис. дол.

З об'єктів заміської нерухомості в лютому продали 2-поверховий будинок, площею 290 кв. м в с. Білогородка Києво-Святошинського району. Будинок продано з частковим ремонтом і земельною ділянкою площею 15 соток за 163 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим в лютому в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), стала 4-кімнатна квартира, площею 150 кв. м на пр. Героїв Сталінграду в Оболонському районі, з ремонтом і технікою. Продали об'єкт за 219 тис. дол.

«Як ми і прогнозували, в лютому спостерігалося збільшення кількості операцій з нерухомістю. Також зріс обсяг капіталізації. Основний попит, як і раніше, припадає на квартири – як з ремонтом, так і без нього, особливо якщо мова йде про квартири у нових будинках. Ціни залишаються стабільними. Наступного місяця ми не очікуємо суттєвих змін на ринку, можливе пожвавлення попиту на купівлю заміських будинків», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: