Впродовж лютого в Києві було підписано 315 договорів оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової в лютому поточного року агентством було проведено 315 угод з оренди нерухомості в Києві. Це на 25% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду виріс на 3,5%, склавши 182 тис. 375 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 43% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському, Святошинському, Оболонському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у лютому, став офіс на вул. Саперно-Слобідській у Голосіївському районі, площею 150 кв. м без ремонту, який орендували за 1800 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – однокімнатна квартира, площею 32 кв. м на вул. Предславинській у Печерському районі. Квартиру орендували за 5200 грн./міс.

Серед 2-кімнатних квартир – об'єкт 45 кв. м на вул. Виборзькій (Солом'янський район), з ремонтом, дорогими меблями і технікою за 8000 тис. грн./міс.

У центрі орендували 1-кімнатну квартиру на бул. Лесі Українки (Печерський район), площею 54 кв. м, з ремонтом і меблями за 10500 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 36% угод. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Подільському районах.

Серед об'єктів, орендованих в цій ціновій категорії – 1-кімнатна квартира на вул. Омельяновича-Павленка (Печерський район), з ремонтом і меблями. Площа квартири – 45 кв. м. Об'єкт орендували за 21600 грн./міс.

Трохи дорожче – за 25688 грн./міс. була орендована 2-кімнатна квартира з хорошим ремонтом, площею 76 кв. м на вул. Воздвиженській в Подільському районі.

Орендували також заміські будинки. Так, в с. Підгірці Обухівського району орендували 2-поверховий будинок, площею 172 кв. м, з 6 сотками землі, з 4-ма спальнями за 24000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка угод склала 21%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.

Так, на вул. Антоновича в Голосіївському районі орендували 2-кімнатну квартиру, площею 100 кв. м з усім необхідним для комфортного проживання за 29700 грн./міс.

На Кловському узвозі в Печерському районі орендували 3-кімнатну квартиру, площею 155 кв. м, з висококласним ремонтом, необхідними меблями і технікою за 49400 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під офіс на вул. Басейній у Печерському районі, площа приміщення 130 кв. м, з фасадним входом. Орендували приміщення за 28000 грн./міс.

Були в цьому сегменті і угоди з будинками. У Солом'янському районі Києва на вул. Теремківській орендували будинок, площею 270 кв. м, з 8 сотками землі, за 46800 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у лютому в цьому ціновому діапазоні, став офіс в бізнес-центрі, площею 152 кв. м, на вул. Антоновича в Голосіївському районі за 61400 грн./міс.

«На ринку оренди в недорогому ціновому сегменті в лютому основний попит припадав на квартири, в той час, коли в середньому і високому ціновому сегменті частка угод з нежитловими приміщеннями виросла, в порівнянні з минулим місяцем. Також ми не спостерігали «міграції» орендарів квартир в дешевше житло через ріст комунальних тарифів, про що писали багато ЗМІ. Ринок залишається активним і стабільним в ціновому плані. Тенденції збережуться і в короткостроковій перспективі», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: