У березні рівень капіталовкладень у нерухомість Києва склав 19 млн. 512 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, впродовж березня 2017 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 19 млн. 512 тис. дол. США*, що на 13,5% нижче за показники лютого 2017 року. Кількість угод зменшилася на 4,5%.

Сегмент до 50 тис. дол. в березні зайняв частку 37% від загальної кількості операцій. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському районах.

У цьому сегменті в березні проводили операції лише з квартирами, покупок нежитлових приміщень і заміської нерухомості не було.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в березні, стала 1-кімнатна квартира готельного типу, площею 33 кв. м на вул. Драгоманова в Дарницькому районі. Її продали за 20 тис. 400 дол.

Серед інших недорогих об'єктів – 1-кімнатна квартира, площею 34 кв. м з косметичним ремонтом на вул. Ромена Ролана в Святошинському районі. Продали її за 21 тис. дол.

За 40 тис. дол. в березні можна було купити 2-кімнатну квартиру, площею 71 кв. м в Подільському районі на пр. Правди.

Квартиру з хорошим ремонтом у новому будинку на вул. Практичній в Голосіївському районі можна було купити за 49 тис. 500 дол. Площа 1-кімнатної квартири – 38 кв. м.

У сегменті 50-100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири у Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Шевченківському, Солом'янському, Святошинському районах.

В цьому сегменті в березні квартири зайняли 100% операцій.

За 52 тис. дол. було продано 3-кімнатну квартиру, площею 67 кв. м в житловому стані на вул. Преображенській в Солом'янському районі.

З бюджетом в 60 тис. дол. можна було в березні купити 2-кімнатну квартиру, площею 72 кв. м з хорошим ремонтом на вул. Олійника в Дарницькому районі.

На вул. Чорновола у Шевченківському районі столиці за 77 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру, площею 47 кв. м з хорошим ремонтом, меблями і дорогою технікою.

На Лівому березі Києва серед дорожчих об'єктів можна відзначити продаж 2-кімнатної квартири, площею 61 кв. м на вул. Зарічній в Дарницькому районі. Квартира з хорошим ремонтом змінила власника за 81 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками березня склала 21%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Солом'янському, Печерському районах, в меншій кількості – в Оболонському та Шевченківському.

Загалом в цьому сегменті продажі 2-3 кімнатних квартир зайняли основну частку операцій. Також були одиничні угоди з будинками.

Серед яскравих представників цього цінового сегменту – 2-кімнатна квартира в новому будинку на вул. Коперника в Шевченківському районі. Житло площею 73 кв. м без ремонту продали за 100 тис. дол.

Ще одна 2-кімнатна квартира, площею 73 кв. м, продана на вул. Туманяна у Дніпровському районі. Об'єкт з ремонтом, меблями і технікою продали за 125 тис. дол.

З об'єктів заміської нерухомості в березні продали 2-поверховий будинок, площею 237 кв. м у Білогородці Києво-Святошинського району. Будинок з ремонтом на ділянці в 15 соток проданий за 100 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у березні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), стала 3-кімнатна квартира, площею 95 кв. м на вул. Механізаторів у Солом'янському районі, з ремонтом і технікою. Продали об'єкт за 205 тис. дол.

«Як у найдоступнішому ціновому сегменті, так і в дорожчих посилилася тенденція до продажу квартир з ремонтом. Навіть найдешевші квартири власники готують до продажу. Продавці прийшли до розуміння того, що ніхто не хоче сьогодні купувати житло в поганому стані, тому намагаються запропонувати покупцеві об'єкт, в який можна відразу заїхати і жити.

Незважаючи на початок весняного періоду, ми поки що не спостерігаємо сплеску активності в сегменті заміських будинків. Можливо, активізація відбудеться наступного місяця.

Щодо цінової ситуації, то вона не змінилася. Присутній торг в межах 5-10%. При цьому є об'єкти, ціна на які зовсім не коригується при продажу», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: