Впродовж березня в Києві було проведено 322 операції з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Галини Мельникової, в березні поточного року було проведено 322 операції з оренди нерухомості в Києві. Це на 2,2% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду виріс на 6,3%, склавши 193 тис. 864 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 53% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири, переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському, Святошинському, Оболонському, Подільському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у березні, стала квартира на вул. Беретті у Деснянському районі, площею 36 кв. м з мінімальною кількістю меблів і техніки за 2800 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 1-кімнатна квартира, площею 32 кв. м на вул. Сєрова у Дніпровському районі. Квартиру орендували за 3900 грн./міс.

Серед 2-кімнатних квартир – об'єкт площею 52 кв. м на вул. Костянтинівській (Подільський район), з ремонтом, дорогими меблями і технікою за 8200 тис. грн./міс.

3-кімнатну квартиру можна було орендувати за 11700 грн./ міс. За таку ціну зняли 3-кімнатну квартиру в хорошому стані, площею 72 кв. м на пр. Глушкова в Голосіївському районі.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 32% операцій. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Подільському, Оболонському районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 2-кімнатна квартира на вул. Шота Руставелі (Печерський район), з ремонтом і меблями. Площа квартири – 70 кв. м. Об'єкт орендували за 14500 грн./міс.

За цю ж суму можна було орендувати 2-кімнатну квартиру, площею 75 кв. м на пр. Лобановського в Голосіївському районі з ремонтом, технікою і лічильниками на тепло, воду і світло.

За 25400 грн./ міс. орендовано 3-кімнатну квартиру з хорошим ремонтом, площею 125 кв. м на вул. Зарічній в Дарницькому районі.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка операцій склала 15%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти в Печерському, Подільському, Голосіївському, Шевченківському, Оболонському районах.

Так, на вул. Предславинській в Печерському районі орендували 3-кімнатну квартиру, площею 140 кв. м з усім необхідним для комфортного проживання за 32400 грн./міс.

За цю ж суму на вул. Глибочицькій в Подільському районі орендували 3-кімнатну квартиру, площею 78 кв. м, з висококласним ремонтом, необхідними меблями і технікою.

На вул. Воздвиженській в Подільському районі орендарів знайшли для 3-кімнатної квартири, площею 87 кв. м з усім необхідним для проживання – за 35000 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під офіс на вул. Антоновича в Голосіївському районі. Площа приміщення 75 кв. м, воно розташоване у бізнес-центрі і укомплектоване меблями і технікою. Орендували офіс за 29700 грн./міс.

Були у цьому сегменті і операції з будинками. У Макарівському районі в с. Северинівка зняли будинок, площею 350 кв. м, з 11 сотками землі, за 46000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у березні, у вказаному ціновому діапазоні, став офіс в бізнес-центрі, площею 295 кв. м, на вул. Антоновича в Голосіївському районі за 63000 грн./міс.

«На ринку оренди суттєвих змін за минулий місяць не відбулося. При цьому найбільшим попитом користуються квартири, обладнані лічильниками на тепло, воду, газ, електрику, що дозволяє орендарям оптимізувати витрати на комунальні послуги.

Поки що ми не спостерігаємо високого попиту на оренду заміських будинків, незважаючи на те, що сезон вже розпочався. При цьому, я б рекомендувала орендарям поспішити, оскільки зараз дуже вдалий час для пошуку, адже наразі є вибір і ціни досить прийнятні.

В наступному місяці структура попиту і ціни навряд чи суттєво зміняться. У той же час, можливе пожвавлення попиту на оренду будинків і приміщень комерційного призначення», – коментує Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: