Під Києвом особняки дешевшають більш стрімко, ніж у столиці

Впродовж першого кварталу поточного року приватні будинки в Києві втратили в ціні 0,5%, а в передмісті столиці – 1,4%. При цьому, є райони (як в Києві, так і сусідні з ним в області), де середня вартість котеджів зросла. Про це у своєму звіті про ситуацію на ринку приватних будинків Києва та передмістя повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Так, на сьогоднішній день середня ціна квадратного метру будинку в Києві складає 988 дол. США. Незважаючи на зниження середніх цін, у двох районах Києва вони зросли. Так, в Голосіївському районі ріст склав 2,1%, а в Шевченківському – всі 5,4%. В інших районах середні ціни знизилися: від -0,1% у Деснянському до -4,1% у Дніпровському.

У передмісті столиці ціна квадратного метру знизилася до 805 доларів. При цьому, також у двох районах ціни несуттєво, але зросли – на 0,1% в Обухівському і на 0,4% у Вишгородському. Зниження середніх цін в інших приміських районах склало: Бориспільський – 2,3%, Броварський – 3,1%, Васильківський – 0,9%, Києво-Святошинський – 1,6%.

Якщо розглядати динаміку цін протягом року (порівняно з березнем 2016-го), то за цей період будинки в межах Києва подешевшали в доларовому еквіваленті на 9%, а в приміській зоні – на 9,7%.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: