Впродовж квітня в Києві було проведено 330 операцій з оренди нерухомості

За інформацією АН «Благовіст» (м.Київ), у квітні поточного року було проведено 330 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 2,5% більше, ніж минулого місяця, при цьому рівень витрат на оренду виріс на 7,6%, склавши 208 тис. 547 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 53% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири переважно в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському, Подільському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у квітні, стало нежитлове приміщення, площею 18 кв. м на вул. Набережно-Корчуватській у Голосіївському районі. Орендували його за 2800 грн./міс.

Серед житлових об'єктів найдоступнішою була квартира, площею 36 кв. м на вул. Каштановій у Деснянському районі. Квартиру орендували за 3000 грн./міс.

З дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира, площею 69 кв. м на вул. Олени Пчілки у Дарницькому районі. Житло з ремонтом і технікою орендували за 7800 грн./міс.

У центрі столиці, в Печерському районі, на вул. Старонаводницькій, можна було орендувати 1-кімнатну квартиру, площею 45 кв. м за 10200 грн./міс.

Також минулого місяця вперше за довгий час підписали договір оренди складського приміщення великою площею. У пров. Пересіченському у Голосіївському районі орендували склад 300 кв. м, з 5-ма кімнатами, санвузлом за 4000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 30% операцій. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири у Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Подільському, Дніпровському, Оболонському районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 2-кімнатна квартира на вул. Турівській у Подільському районі, площею 46 кв. м з ремонтом і меблями, лічильниками на всі комунальні послуги. Об'єкт орендували за 13300 грн./міс.

Практично за аналогічну суму орендували квартиру, площею 82 кв. м на вул. Кудряшова у Солом'янському районі. Вартість оренди – 13500 грн./міс.

За 20000 грн./міс. орендували 2-кімнатну квартиру з хорошим ремонтом, площею 80 кв. м на пр. Героїв Сталінграду в Оболонському районі.

Підписували також договори щодо оренди заміської нерухомості. Так, в с. Барахти Васильківського району орендували будинок, площею 287 кв. м із земельною ділянкою 22 сотки за 18000 грн./міс.

Цікавили орендарів і офісні приміщення. У Шевченківському районі на вул. Січових Стрільців орендували 3-кімнатний офіс, площею 60 кв. м за 14500 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка операцій склала 17%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти в Печерському, Подільському, Голосіївському, Шевченківському районах.

Так, на бул. Лесі Українки у Печерському районі орендували 3-кімнатну квартиру, площею 100 кв. м з усім необхідним для комфортного проживання за 29700 грн./міс.

За цю ж суму на вул. Івана Франка у Шевченківському районі орендували 3-кімнатну квартиру, площею 77 кв. м, з висококласним ремонтом, необхідними меблями і технікою.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під магазин на вул. Саксаганського в Шевченківському районі. Площа приміщення 258 кв. м. Орендували магазин за 51300 грн./міс.

Були в даному сегменті і операції з будинками. У Бориспільському районі в с. Гора орендували будинок, площею 260 кв. м, з 10 сотками землі, за 54000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у квітні в цьому ціновому діапазоні, стала 4-кімнатна квартира, площею 140 кв. м, на вул. Дмитрівській у Шевченківському районі за 64800 грн./міс.

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: