Впродовж травня у Києві було проведено 153 операції з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, у травні поточного року було проведено 153 операції з оренди нерухомості в Києві. Це на 54% менше, ніж минулого місяця, а рівень витрат на оренду знизився на 57%, склавши 89 тис. 970 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 58% від загального обсягу. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири, переважно у Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському, Солом'янському, Оболонському, Подільському районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у травні, стала «гостинка» на вул. Дегтярівській у Шевченківському районі, площею 28 кв. м. Орендували квартиру за 2100 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 1-кімнатна квартира, площею 53 кв. м у новому будинку на вул. Філатова в Печерському районі. Житло з ремонтом і технікою орендували за 13200 грн./міс.

Також в минулому місяці зняли в оренду будинок у с. Старі Петрівці у Вишгородському районі. Будинок, площею 60 кв. м з усіма зручностями для проживання і земельною ділянкою 15 соток орендували за 10000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 30% операцій. У цій категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському, Солом'янському, Подільському, Дніпровському, Дарницькому районах.

Серед об'єктів, орендованих у вказаній ціновій категорії – 3-кімнатна квартира на пр. Перемоги в Шевченківському районі, площею 78 кв. м з ремонтом і меблями. Об'єкт орендували за 13500 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира, площею 83 кв. м у Нестерівському провулку в Шевченківському районі. Її орендували за 26500 грн./міс.

Були також договори з об'єктами нежитлової нерухомості. Так, на вул. Лєскова в Печерському районі Києва орендували офіс, площею 100 кв. м, з ремонтом за 23000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка операцій склала 12%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти в Печерському, Подільському, Голосіївському, Шевченківському районах.

Так, на вул. Саксаганського у Шевченківському районі орендували 2-кімнатну квартиру, площею 85 кв. м з усім необхідним для комфортного проживання за 32000 грн./міс.

Серед дорожчих житлових об'єктів – 3-кімнатна квартира, площею 90 кв. м, на вул. Драгомирова у Печерському районі столиці в житловому стані. Орендували об'єкт за 47700 грн./міс.

Були у цьому сегменті і операції з будинками. У Бортничах Дарницького району Києва орендували будинок, площею 70 кв. м, з 7 сотками землі і всім необхідним для комфортного життя за 26500 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду можна виділити приміщення під офіс на вул. Шота Руставелі в Печерському районі столиці. Приміщення з ремонтом, площею 159 кв. м, яке стало також найдорожчим об'єктом, орендованим у травні, передали орендарю за 65500 грн./міс.

«У першій половині травня спостерігалося «затишшя» орендарів, що пояснюється низкою святкових днів, коли питання, пов'язані з нерухомістю, для багатьох відійшли на другий план. Загалом, попит спостерігався, переважно, на квартири, але з огляду на наближення літа досить активним був попит і на будинки. Цінова ситуація не зазнала змін у порівнянні з минулим місяцем», – коментує Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: