У травні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 16 млн. 549 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж травня 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав 16 млн. 549 тис. дол. США*, що на 30% менше за показники квітня 2017 року. Кількість угод зменшилася в півтора рази.

Сегмент до 50 тис. дол. у травні зайняв частку 43% від загальної кількості операцій. Тут купували переважно 1-2-кімнатні квартири у Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Подільському, Шевченківському, Святошинському районах.

У вказаному сегменті у травні продавали-купували, переважно, квартири – 98,5%, операції з об'єктами нежитлового фонду склали 1,5%.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у травні, стало паркомісце, площею 16 кв. м у новобудові на вул. Забіли в Голосіївському районі. Його продали за 11 тис. дол.

Серед об'єктів житлової нерухомості, найдоступнішою стала «гостинка», площею 29 кв. м на бул. Перова у Дніпровському районі. Продали квартиру за 20 тис. дол.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира, площею 62 кв. м у житловому стані на вул. Стадіонній у Солом'янському районі. Продали об'єкт за 45 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Солом'янському районах.

У цьому сегменті в травні квартири зайняли 99% операцій, 1% припав на будинки.

За 60 тис. дол. була продана 3-кімнатна квартира, площею 67 кв. м в житловому стані на Оболонському проспекті.

З бюджетом в 95 тис. дол. у травні можна було купити 2-кімнатну квартиру, площею 60 кв. м в стані, що потребує ремонту, на вул. Шота Руставелі у Печерському районі.

Із заміської нерухомості можна виділити будинок в с. Іванковичі Васильківського району. Об'єкт, площею 235 кв. м, в хорошому стані, з земельною ділянкою 8 соток продали за 75 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками травня склала 15%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Солом'янському, Печерському районах, в меншій кількості – в Оболонському, Святошинському, Солом'янському районах.

Загалом у цьому сегменті продажі квартир зайняли 98%, угоди з нежитловим фондом склали 1%, будинки – 1%. В цьому сегменті продавали переважно 2-5-кімнатні квартири.

Серед яскравих представників вказаного цінового сегменту – 5-кімнатна квартира на вул. Богдана Хмельницького у Шевченківському районі. Житло, площею 111 кв. м у житловому стані продали за 115 тис. дол.

За 208 тис. дол. продано 3-кімнатну квартира без ремонту, площею 144 кв. м на Кловському узвозі у Печерському районі.

З об'єктів заміської нерухомості – будинок, площею 504 кв. м в с. Стоянка Києво-Святошинського району. Будинок з ремонтом на ділянці в 16 соток проданий за 110 тис. дол.

Серед об'єктів нежитлового фонду – приміщення під офіс, площею 320 кв. м на вул. Виборзькій у Солом'янському районі. Продали об'єкт за 200 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом, реалізованим у травні в рамках цього цінового сегменту (до 250 тис. дол.), Стала 2-кімнатна квартира, площею 65 кв. м на вул. Банковій у Печерському районі, без ремонту. Продали її за 237 тис. дол.

«Доволі суттєве зменшення обсягу інвестицій в минулому місяці пояснюється великою кількістю вихідних днів, коли практично два тижні чимало покупців відпочивали і не займалися вирішенням питань, пов'язаних з нерухомістю, а активність ринку відновилася лише ближче до кінця місяця.

У травні ми спостерігали у всіх цінових сегментах більший попит на квартири без ремонту. Також зросла активність на ринку заміської нерухомості, що зумовлено наближенням літнього сезону.

Щодо середніх цін на нерухомість, то вони не змінилися у порівнянні з минулим місяцем», – ділиться спостереженнями Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: