Впродовж червня у Києві було проведено 188 операцій з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Біберової, в червні поточного року було проведено 188 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 23% більше, ніж у попередньому місяці. При цьому рівень витрат на оренду виріс майже вдвічі – на 96%, склавши 176 тис. 064 дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 53% від загальної кількості договорів. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири в спальних масивах Голосіївського, Дарницького та Дніпровського районів.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у червні, стала 1-кімнатна квартира на вул. Жмеринській (Святошинський р-н), площею 34 кв. м. Орендували квартиру за 3000 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира площею 50 кв. м по вул. Краківська (Дніпровський р-н), орендована за ставкою 8000 грн./міс. і 2-кімнатна квартира у новому будинку по вул. Олени Пчілки (Дарницький р-н) площею 80 кв. м, яку орендували за 10000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. укладено 32% договорів. У цій категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири у Шевченківському, Печерському та Солом'янському районах.

Серед об'єктів вказаної цінової категорії найбюджетніший варіант – 3-кімнатна квартира на вул. Драгомирова (Печерський р-н), площею 77 кв. м, яку орендували за 13500 грн./міс.

Серед дорожчих об'єктів – 2-кімнатна квартира, площею 70 кв. м на вул. Великій Васильківській (Голосіївський р-н), орендована за ставкою 18000 грн./міс. і 2-кімнатні апартаменти по вул. Драгомирова (Печерський р-н), площею 84 кв. м, орендовані за ставкою 26000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка операцій склала 15%. У цьому діапазоні орендарів цікавили об'єкти у Печерському, Подільському та Голосіївському районах.

Квартири склали у вказаній ціновій категорії 80%, об'єкти нежитлового фонду – 12%, на будинки припало 8% операцій.

Наприклад, найбюджетнішим варіантом цієї категорії стала 3-кімнатна квартира на вул. Глибочицькій (Шевченківський р-н), площею 110 кв.м, яку орендували за ставкою 28500 грн./міс.

Найдорожчим житловим об'єктом сегменту стала 3-кімнатна квартира на вул. Володимирській (Шевченківський р-н), площею 100 кв.м. Орендували об'єкт за 60000 грн./міс.

З заміської нерухомості можна виділити будинок в с. Петропавлівська Борщагівка (Києво-Святошинський район), площею 220 кв. м, за який орендарі платитимуть щомісяця 36500 грн.

Серед об'єктів нежитлового фонду вибором орендарів став, зокрема, офіс площею 126 кв.м по вул. Льва Толстого у Шевченківському районі столиці. Орендна плата за цей об'єкт становить 41500 грн./міс.

«За рахунок сезонного відтоку студентів і зниження ділової активності, структура ринку оренди столиці трохи змінилася. Зменшувалася частка угод в бюджетному сегменті, а також попит на нежитлові приміщення. Одночасно активізувався інтерес орендарів до житла бізнес-класу.

Це вказує на те, що влітку свої питання з житлом намагаються вирішити люди, які постійно проживають у Києві. Вони використовують спокійніший період для вибору відповідних і вигідних для себе варіантів», – пояснює ситуацію Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: