У червні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 19 млн. 810 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Біберової, впродовж червня 2017 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав 19 млн. 810 тис. дол. США*, що на 20% більше за показники травня.

Сегмент до 50 тис. дол. в червні зайняв частку 40% від загальної кількості операцій. Тут купували, переважно, квартири – 90% від усіх продажів. 7% у вказаному ціновому сегменті склали угоди купівлі-продажу будинків, 3% – нежитлових приміщень.

Найактивнішим був попит на 1-2-кімнатні квартири в Солом'янському, Дарницькому і Дніпровському районах столиці.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у червні, стала 1-кімнатна квартира площею 20 кв. м по просп. Гонгадзе (Подільський р-н). Її ціна склала 20 тис. 500 дол.

Також в нижньому ціновому сегменті (до 35 тис. дол.) представлений широкий спектр 1-кімнатних квартир в старому житловому фонді, переважно в Дарницькому і Дніпровському районах (вул. Драгоманова, Тростянецька, Санаторна, Харківське шосе).

У вказаній категорії продали і будинок в смт. Гостомель (Ірпінський район), площею 115 кв.м (без ремонту) – за 30 тис. дол.

З нежитлових об'єктів реалізовували паркомісця в паркінгах нових будинків у Дарницькому районі за ціною 10-12 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 39% операцій. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири площею 50-80 кв. м в Голосіївському, Дарницькому та Дніпровському районах Києва.

В цьому сегменті у червні квартири зайняли 97% операцій, нежитлові приміщення – 2%, 1% припав на будинки.

За 55 тис. дол. продано 2-кімнатну квартиру, площею 74 кв. м по вул. Урлівська (Дарницький р-н).

З бюджетом в 75 тис. дол. у червні можна було придбати 3-кімнатну квартиру в новобудові, площею 109 кв. м по вул. Ризька (Шевченківський р-н).

З об'єктів нежитлового фонду можна виділити придбання торгового приміщення в Солом'янському районі, площею 88 кв. м за 55 тис. дол.

У сегменті заміської нерухомості за 87 тис. дол. придбано будинок в с. Осещина (Вишгородський район), площею 205 кв. м.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками червня склала 21%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському, Оболонському та Шевченківському районах.

Загалом у вказаній ціновій категорії квартири (переважно 2-4-кімнатні) зайняли 99%, будинки – 1%.

Найдоступнішим варіантом тут стала 3-кімнатна квартира у новому будинку по вул. Осінній (Святошинський р-н) площею 104 кв. м, продана за 103 тис. дол.

Найдорожчим варіантом стали 4-кімнатні апартаменти у новому будинку по вул. Коновальця (Печерський р-н) площею 168 кв.м, за які покупець заплатив 245 тис. дол.

З об'єктів заміської нерухомості – будинок, площею 250 кв. м в с. Петропавлівська Борщагівка (Києво-Святошинський р-н) продано за 220 тис. дол. А за будинок в дачному масиві Осокорки (Київ), площею 120 кв. м, заплатили 110 тис. дол.

«Початок літнього сезону ознаменувався тенденцією до стагнації вартості квартир в старому житловому фонді і незначному (в рамках 5-7%) росту цін на житло у нових будинках. Ми очікуємо, що ця тенденція збережеться впродовж усього літа, а з початком осені можливий невеликий ріст по всіх сегментах нерухомості», – прокоментувала ситуацію Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: