Створення об'єктів інфраструктури дорого коштує інвестору

Створення об'єктів інфраструктури (окремо розташованих будівель) обходиться забудовнику в 10-15 тис. грн./кв. м без урахування альтернативних витрат – втрати потенційної площі квартир за рахунок передачі земельних ділянок під будівництва таких об'єктів. Про це повідомили аналітики компанії «Інтергал-Буд».

«Наприклад, для створення дитячого саду потрібно 0,5 га, що рівносильно як мінімум 13 тис. кв. м житлової площі, а для будівництва школи – 1 га, або до 25 тис. кв. м, що співвідносно з площею 25-поверхового будинку на 350-400 квартир. Витрати на благоустрій прибудинкової території складають близько 700-1 тис. грн./кв. м, в залежності від об'єкта», – кажуть експерти.

Об'єкти внутрішньої інфраструктури – вбудовані приміщення переважно на 1-2 поверхах житлового будинку, входять до кошторису будівництва будинку і не роблять істотного впливу на вартість квартир. У 75% споруджуваних комплексів площа створюваних об'єктів інфраструктури не перевищує 10% від території житлового комплексу.

«На сьогоднішній день оптимальний розмір території для розміщення інфраструктури становить 20-30% від загальної площі земельної ділянки», – додають фахівці.

Раніше повідомлялося, що Київ презентує інвесторам проекти спортивно-рекреаційної і туристичної інфраструктури.

Джерело:  ІАП «Столична нерухомість»

 

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: