У липні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 15 млн. 708 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Біберової, впродовж липня 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав 15 млн. 708 тис. дол. США, що на 20% менше за показники червня.

Сегмент до 50 тис. дол. у липні зайняв частку 42% від загальної кількості операцій. Тут купували переважно квартири – 94% від усіх операцій. 4% у вказаному ціновому сегменті склали угоди купівлі-продажу будинків і земельних ділянок, 2% – нежитлових приміщень.

Найактивніше купували 1-2-кімнатні квартири в Солом'янському, Дарницькому і Дніпровському районах столиці.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у липні, стала 1-кімнатна «гостинка» площею 22 кв.м на просп. Леся Курбаса (Святошинський р-н). Її ціна склала 16 тис. дол.

У вищій частині цього цінового сегменту були реалізовані 1-кімнатна квартира в новому будинку по вул. Лебедєва (Дніпровський р-н) площею 51 кв.м за 46 тис. дол. і 2-кімнатна квартира площею 46 кв.м у старому житловому фонді Солом'янського району (вул. Уманська) за ціною 42 тис. 500 дол.

Також в цій категорії купували земельні ділянки: у с. Крюківщина (Києво-Святошинський район) 13 соток за 30 тис. дол. і ділянку площею 12 соток по вул. Практичній (Голосіївський р-н столиці) вартістю 40 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 39% операцій. Тут продавали переважно 2-3-кімнатні квартири у Дарницькому, Солом'янському та Шевченківському районах Києва.

У вказаному сегменті в липні квартири зайняли 98% операцій, нежитлові приміщення – 2%. За 50 тис. дол. продано 1-кімнатну квартиру, площею 50 кв. м по вул. Драгоманова (Дарницький р-н).

З бюджетом 77 тис. дол. в липні можна було придбати 2-кімнатну квартиру площею 73 кв. м по просп. Правди (Подільський р-н).

У верхній межі сегменту були придбані, наприклад, 1-кімнатна квартира у новому будинку площею 57 кв. м по вул. Голосіївській (Голосіївський р-н) та 3-кімнатна квартира у новобудові площею 108 кв. м по просп. Алішера Навої (Дніпровський р-н) вартістю 100 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками липня склала 19%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському, Шевченківському та Оболонському районах.

Всього у вказаній ціновій категорії квартири (переважно 2-4-кімнатні) зайняли 96%, будинки і об'єкти нежитлового фонду – по 2% кожен.

Найдоступнішими варіантами тут стали: 3-кімнатна квартира по вул. Малиновського (Оболонський р-н) площею 102 кв. м, продана за 102 тис. дол.; 2-кімнатна квартира у новому будинку площею 87 кв. м по бул. Дружби Народів (Печерський р-н) за ціною 118 тис. дол.

Найдорожчими стали: 5-кімнатні апартаменти по вул. Рейтарській (Шевченківський р-н) площею 200 кв. м, вартістю 212 тис. дол. А також будинок в с. Софіївська Борщагівка (Києво-Святошинський район), метражем 200 кв. м за 215 тис. дол. Та офісне приміщення по вул. Некрасовській (Шевченківський р-н) площею 230 кв. м за ціною 225 тис. дол.

«Зараз ринок перебуває у стані літнього спокою. Завдяки цьому є чимало привабливих пропозицій за дуже хорошою ціною. Цією можливістю користуються покупці, які вже прицінилися до ринку, визначилися з вибором і готові здійснити операцію до початку традиційного осіннього пожвавлення на ринку нерухомості», – прокоментувала ситуацію Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

Довідка про компанію:
Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.
На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: