У серпні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 21 млн. 435 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж серпня 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент 21 млн. 435 тис. дол. США, що на 36,5% вище за показники липня.

Сегмент до 50 тис. дол. у серпні зайняв частку 42% від загальної кількості операцій. Покупці купували, переважно, квартири – 98% від усіх продажів. 2% у цій категорії склали угоди купівлі-продажу будинків, нежитлові приміщення у низькому ціновому сегменті в серпні не купували.

Фаворитами категорії були 1-2-кімнатні квартири у Голосіївському, Солом'янському та Дніпровському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими у серпні, стали: 1-кімнатна квартира площею 24 кв. м на вул. Набережно-Корчуватській (Голосіївський р-н). Її ціна склала еквівалент 18 тис. дол. І «гостинка» площею 21 кв.м у пер. Межовому (Подільський р-н) за ціною рівною 19 тис. дол.

У верхній частині вказаного цінового сегмента були реалізовані: 1-кімнатна квартира площею 36 кв. м по вул. Саксаганського (Голосіївський р-н) та 2-кімнатна квартира площею 44 кв. м на Кловському узвозі (Печерський район) у старому житловому фонді. Обидві квартири придбали за 50 тис. дол.

Крім квартир у цій категорії купували заміські будинки: в с. Рудня (Броварський район) за 36 тис. дол. і у м. Васильків вартістю 50 тис. дол. Площа обох будинків – по 120 кв.м.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 40% операцій. Тут представлені переважно 2-3-кімнатні квартири у Шевченківському, Голосіївському та Печерському районах Києва.

Серед всіх пропозицій квартири зайняли 99% операцій, заміські будинки – 1%.

За 51 тис. дол. продали 3-кімнатну квартиру, площею 60 кв. м по вул. Мартиросяна (Солом'янський р-н). За 52 тис. дол. можна було розраховувати на покупку 3-кімнатної квартири площею 80 кв. м по вул. Будівельників (Дніпровський р-н).

З бюджетом в 75 тис. дол. у серпні можна було придбати 3-кімнатну квартиру площею 68 кв. м по вул. Печенізькый (Шевченківський р-н).

У верхній межі сегмента помінялися власники, наприклад, 1-кімнатної квартири площею 53 кв. м по вул. Малій Житомирській (Шевченківський р-н) та 3-кімнатної квартири у новобудові на просп. Перемоги (Святошинський р-н), площею 96 кв. м. Ціна кожного з об'єктів – 100 тис. дол.

За межами Києва з бюджетом 60 тис. дол. можна було купити, наприклад, котедж площею 90 кв. м у с. Вишеньки (Бориспільський район).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками серпня склала 18%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти у Печерському, Шевченківському та Солом'янському районах.

У структурі цієї цінової категорії квартири зайняли 96%, будинки і об'єкти нежитлового фонду – по 2%.

Найдоступнішими варіантами тут стали: 3-кімнатна квартира площею 91 кв. м на бул. І. Шамо (Дніпровський р-н), продана за 105 тис. дол. І 2-кімнатна квартира площею 60 кв. м на вул. Десятинній (Шевченківський р-н) за ціною 110 тис. дол.

Найдорожчими стали: 3-кімнатні апартаменти у новому будинку по вул. Академіка Філатова (Печерський р-н), площею 86 кв. м, вартістю 230 тис. дол. І 3-кімнатна квартира на Оболонській набережній (Оболонський р-н), площею 125 кв. м, за ціною 250 тис. дол.

Також за 190 тис. дол. був придбаний особняк площею 240 кв.м в с. Петрушки (Києво-Святошинський район) і офісне приміщення по вул. Глибочицькій (Шевченківський р-н), площею 168 кв. м за ціною 200 тис. дол.

«Осінь – сезон пожвавлення ділової активності загалом і ринку нерухомості зокрема. Якщо в серпні покупців цікавили переважно квартири, то у вересні-жовтні ми очікуємо підвищення попиту на офісні і комерційні об'єкти. Загалом, незначна корекція цін у сторону підвищення відбувається на тлі росту активності потенційних покупців. Однак значних цінових коливань найближчим часом чекати неварто», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: