Впродовж серпня у Києві було проведено 156 операцій з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, у серпні поточного року було проведено 156 операцій з оренди нерухомості в Києві. Це на 21% менше, ніж у попередньому місяці. При цьому, рівень витрат на оренду, навпаки, збільшився – на 5,5%, склавши 115 тис. дол.*

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 50% від загальної кількості угод. У ній представлені 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському, Шевченківському, Печерському та Дарницькому районах.

Частка квартир в цій категорії склала 95%, нежитлових приміщень – 5%.

Найбюджетнішими варіантами, орендованими у серпні, стали: 1-кімнатна квартира площею 30 кв. м на вул. Пирогівський шлях (Голосіївський р-н), яку орендували за 5000 грн./міс. і 1-кімнатна квартира по вул. Рибальській (Печерський р-н) площею 30 кв. м за ставкою 5800 грн./міс.

У сегменті нежитлових об'єктів пропонувався вибір варіантів на різний бюджет. Наприклад, офіс площею 53 кв. м по вул. Багговутівська (Шевченківський р-н) за 11000. грн./міс. і офіс площею 18 кв.м по вул. Ярославів Вал (Шевченківський р-н) за ставкою 6000 грн./міс.

У ціновому діапазоні 500-1000 дол. в міс. проведено 42% операцій. У цій категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Шевченківському та Солом'янському районах. Тут представлено 92% квартир і 8% об'єктів нежитлового фонду.

Серед пропозицій цієї цінової категорії найбільш бюджетні варіанти – 3-кімнатна квартира по просп. Перемоги (Шевченківський р-н), площею 72 кв. м і 2-кімнатна квартира по вул. Голосіївській (Голосіївський р-н), які були орендовані за ставкою 13500 грн./міс.

Серед об'єкт0ів нежитлового фонду – офісне приміщення площею 60 кв. м на вул. Лютеранській (Печерський р-н), орендоване за 16500 грн./міс. Офіс з окремим входом на вул. Сікорського (Шевченківський р-н), площею 130 кв. м був зданий за ставкою 20000 грн./міс.

У сегменті від 1000 до 2500 дол. в міс. частка операцій склала 8%. У цьому діапазоні однозначним фаворитом став Печерський район столиці.

Квартири склали в цій ціновій категорії 94%, об'єкти нежитлового фонду та будинки – по 3%.

Найбюджетнішими варіантами цієї категорії стали: 3-кімнатна квартира на вул. Коновальця (Печерський р-н), площею 110 кв.м і 3-кімнатна квартира на просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н), метражем 155 кв.м, які орендували за ставкою 28000 грн./міс.

Найдорожчим житловим об'єктом сегменту стали 4-кімнатні апартаменти на вул. Льва Толстого (Шевченківський р-н), площею 164 кв. м. Орендували житло за 63000 грн./міс.

Серед об'єктів нежитлового фонду вибором орендарів став, зокрема, офіс площею 48 кв. м, розташований на вул. Великій Житомирській (Шевченківський р-н), який був зданий за 28500 грн./міс.

З об'єктів заміської нерухомості орендарі віддали перевагу, зокрема, будинку у с. Віта-Поштова (Києво-Святошинський район). Площа котеджу 350 кв. м, а вартість оренди – 31000 грн./міс.

«Напередодні нового ділового сезону ми спостерігаємо активізацію бізнесу. Кількість заявок на оренду офісних і комерційних площ помітно виросла, що знайде своє відображення у статистиці угод вересня-жовтня. Слідом за зростанням попиту, повільно поповзли вгору і ціни. Це типова для даного сезону ситуація. Коли в столицю одночасно приїжджає велика кількість людей, ринок оренди завжди реагує підвищенням цінників. Практика показує, що вже до середини осені ситуація стабілізується», – прогнозує Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: