У вересні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 16 млн. 777 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж вересня 2017 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 16 млн. 777 тис. дол. США, що на 22% нижче за показники серпня.

Сегмент до 50 тис. дол. у вересні зайняв частку 40% від загальної кількості операцій. Покупці купували переважно квартири – 97% від усіх продажів. 3% в цій категорії склали угоди купівлі-продажу будинків.

Фаворитами категорії були 1-2-кімнатні квартири у Голосіївському, Святошинському та Дніпровському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими у вересні, стали: 1-кімнатна квартира площею 22 кв. м на вул. Голосіївській (Голосіївський р-н). Її ціна склала еквівалент 22 тис. дол. І 1-кімнатна квартира площею 25 кв. м по вул. Червоноткацькій (Дніпровський р-н) за ціною рівною 24 тис. дол.

У верхній частині вказаного цінового сегменту можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру на Кловському узвозі (Печерський р-н) площею 45 кв. м за ціною 46 тис. дол.

Крім квартир у вказаній категорії купували заміські будинки: в с. Літки (Броварський район) – 120 кв. м за 35 тис. дол. і таунхаус площею 85 кв.м. в м. Вишневе за 40 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. також проведено 40% операцій. Тут представлені переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському і Печерському районах Києва.

Серед всіх пропозицій квартири зайняли 98% операцій, заміські будинки – 2%.

За 51 тис. дол. були продані: 1-кімнатна квартира, площею 50 кв. м по вул. Вишгородській (Подільський р-н) та 2-кімнатна квартира площею 53 кв. м по вул. Жмаченка (Дніпровський р-н). За 60 тис. дол. придбали 2-кімнатну квартиру площею 70 кв. м по вул. Маршала Конєва (Голосіївський р-н).

У верхній межі сегменту пропонувалася, наприклад, 2-кімнатна квартира площею 60 кв. м по вул. Шовковичній (Печерський р-н). За таку квартиру в центрі столиці заплатили еквівалент 95 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 20%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському і центральній частині Шевченківського району. Вказана цінова категорія була на 100% представлена ​​квартирами.

Найдоступнішим варіантом тут стала 2-кімнатна квартира площею 72 кв. м на вул. Сікорського (Шевченківський р-н), продана за 102 тис. дол. І 2-кімнатна квартира площею 60 кв. м по вул. Златоустівській (Шевченківський р-н) за ціною 135 тис. дол.

«У цьому році, на тлі дуже активного серпня, вересень трохи втратив свої позиції. Відбулося зміщення піку активності на один місяць. Однак це не завадило цінам на нерухомість трохи підрости. Поки це не виражається в конкретних цифрах, але продавці вже значно менш охоче йдуть на торг, а нижній поріг «входу» на ринок збільшився на кілька тисяч. Якщо в серпні найбюджетніші варіанти пропонувалися за еквівалент 18-19 тис. дол., то у вересні це вже 22-24 тис. дол.», – підвела підсумки першого місяця осені Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився у національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засновано в 1993 році.

На сьогоднішній день в Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: