Зростання цін в преміум-класі склало більше 3%

У вересні 2017 року середня вартість виставлених на продаж квартир на первинному ринку житлової нерухомості Києва становила 23 тис. 270 грн. за кв. м, що на 0,3% вище за показники серпня. Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики порталу 100realty.ua.

Вони відзначають, що у вересні квартири дорожчали у всіх сегментах, але в дорожчих – суттєвіше. Так, в бізнес-класі ріст склав 1,7% і зараз середня ціна квадратного метру в проектах цього сегменту становить 31 тис. 606 грн. А в преміум-класі ріст ще більший – на 3,4% до 47 тис. 587 грн. за «квадрат». При чому, навіть у цьому сегменті найбільше додали в ціні найдорожчі квартири великих площ. Так, середня ціна 4- і більше кімнатних квартир у ЖК преміум-класу у вересні виросла на 6,2% до 50 тис. 656 грн. за квадратний метр.

У бюджетних сегментах первинного ринку житла зростання цін не таке значне. Так, у новобудовах економ-класу квартири, в середньому, подорожчали на 1,2% до 16 тис. 884 грн. за кв. м., а в комфорт-класі ціна виросла лише на 0,1% до 21 тис. 663 грн. за кв. м.

Ріст середніх цін на квартири у минулому місяці був зафіксований у всіх районах Києва (від 0,1% в Шевченківському до 3,9% в Печерському), крім Деснянського, де спостерігалося зниження середніх цін на 0,9%.

Джерело: 100realty.ua

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: