У жовтні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 16 млн. 650 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж жовтня 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент 16 млн. 650 тис. дол. США, що співвідносно з результатами вересня.

Сегмент до 50 тис. дол. у жовтні склав частку 35% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували 1-2-кімнатні квартири, переважно у Дніпровському, Дарницькому та Оболонському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в жовтні, стали: 1-кімнатна «готелька» площею 28 кв. м по вул. Волкова (Деснянський р-н). Її ціна склала еквівалент 19 тис. 500 дол. і 1-кімнатна квартира площею 32 кв. м по вул. Бучми (Дніпровський р-н) за ціною рівною 20 тис. дол.

У дорожчій частині вказаного цінового сегмента можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру на вул. Стельмаха (Голосіївський р-н) площею 43 кв. м за ціною 42 тис. дол. або 1-кімнатну квартиру по вул. Драгоманова (Дарницький р-н), площею 50 кв. м за ціною 48 тис. 500 дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 44% операцій. Тут представлені 1-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому та Солом'янському районах Києва.

За 52 тис. дол. продана 1-кімнатна квартира, площею 54 кв. м у Моторному провулку (Голосіївський р-н). 3-кімнатну квартиру площею 72 кв. м у новому будинку без оздоблення на вул. Світличного (Солом'янський р-н) придбали за 57 тис. дол.

У верхній межі сегмента пропонувалася, наприклад, 2-кімнатна квартира площею 65 кв. м по вул. Великій Васильківській (Голосіївський р-н). За таку квартиру в діловому центрі столиці заплатили еквівалент 97 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 21%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському і Шевченківському районах.

У вказаному сегменті заміські будинки і приміщення нежитлового фонду склали по 2%.

Найдоступнішим варіантом тут стала 2-кімнатна квартира у новому будинку, площею 92 кв. м на вул. Андрющенка (Шевченківський р-н), продана за 103 тис. дол. А також 2-кімнатна квартира площею 98 кв. м по вул. Коновальця (Печерський р-н) за ціною 136 тис. дол.

У верхній ціновій межі пропонувалася 2-кімнатна квартира по вул. Городецького (Печерський р-н), площею 80 кв. м вартістю 245 тис. дол., а також комерційні приміщення: по вул. Коновальця (Печерський р-н) площею 110 кв. м за 220 тис. дол. і по вул. Назарівській (Шевченківський р-н), площею 90 кв. м за ціною 250 тис. дол.

Серед пропонованих до продажу заміських будинків, покупці віддали перевагу, зокрема, будинку у с. Білогородка (Києво-Святошинський район), площею 120 кв. м за ціною 162 тис. дол. і котеджу у с. Гнідин (Бориспільський район), площею 250 кв. м вартістю 210 тис дол.

«Осінній сезон цього року стабільний і активний. Показники вересня і жовтня практично ідентичні. Більшість рішень щодо придбання приймаються оперативно, період розгляду помітно скоротився. Аналізуючи кількість запитів, які поступають в агентство, ми можемо зробити висновок, що ринок готується до листопада-грудня, які обіцяють бути ще активнішими», – проаналізувала ситуацію на ринку Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: