У листопаді рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 22 млн. 440 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж листопада 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент 22 млн. 440 тис. дол. США, що на 35% перевищує показники жовтня.

Сегмент до 50 тис. дол. у листопаді зайняв частку 37% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували 1-2-кімнатні квартири, переважно у Дарницькому, Дніпровському, Дарницькому та Солом’янському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими у листопаді, стали: земельна ділянка площею 6 соток у селі Чубинське (Бориспільський район), яку продали за 19 тис. дол; 1-кімнатна квартира площею 27 кв. м по вул. Ніжинській (Солом'янський р-н), ціна якої склала еквівалент 21 тис. дол. та 1-кімнатна квартира площею 34 кв. м по вул. Леся Курбаса (Святошинський р-н) за ціною рівною 23 тис. дол.

У дорожчій частині вказаного цінового сегмента можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру на просп. Науки (Голосіївський р-н) площею 56 кв. м за ціною 40 тис. дол. або 2-кімнатну квартиру по бул. Вацлава Гавела (Солом'янський р-н), площею 50 кв.м за 48 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 43% операцій. Тут переважають 3-кімнатні квартири у Дніпровському, Голосіївському, Печерському районах Києва.

За 51 тис. дол. продали 1-кімнатну квартиру в новому будинку, площею 50 кв. м по вул. Скрипника (Солом'янський р-н). 4-кімнатну квартиру площею 88 кв. у в новому будинку на вул. Максименко (Оболонський р-н, Пуща-Водиця) придбали за 52 тис. 500 дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками листопада склала 20%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському і Голосіївському районах.

У цьому сегменті 94% зайняли квартири. Заміські будинки склали 2%, приміщення нежитлового фонду – 4%.

Найдоступнішим варіантом тут стала 1-кімнатна квартира, площею 40 кв. м на вул. Лисенка (Шевченківський р-н), продана за 102 тис. 500 дол. та 2-кімнатна квартира площею 92 кв. м по вул. Голосіївській (Голосіївський р-н) за ціною 110 тис. дол.

У верхній ціновій межі господарів змінила 2-кімнатна квартира по вул. Липківського (Солом'янський р-н), площею 90 кв.м та вартістю 250 тис. дол.

Комерційні приміщення були представлені офісами: по вул. Назарівській (Шевченківський р-н) площею 95 кв.м, ціна – 240 тис. дол. та по вул. Еспланадній (Печерський р-н), площею 110 кв.м за ціною 130 тис. дол.

«Листопад показав нам хороший приріст за сумою капіталовкладень і невеликий – за кількістю угод. Це означає, що в структурі придбань збільшилася частка дорожчих об'єктів. Продавці менш охоче погоджуються на торг. Кількість заявок, що надходять в агентство, також зросла – на 15-20%, що обіцяє хорошу динаміку і в наступному місяці», – проаналізувала ситуацію на ринку Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: