В грудні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 22 млн. 710 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж грудня 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент 22 млн. 710 тис. дол. США, що на 1% перевищує показники листопада.

Сегмент до 50 тис. дол. у грудні зайняв частку 41% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували 1-2-кімнатні квартири, переважно у Голосїівському, Оболонському, Святошинському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими у грудні, стали: місце в критому паркінгу по вул. Гмирі (Дарницький р-н), яке продали за 11 тис. дол; комерційне приміщення в сел. Святопетрівське (Києво-Святошинський район) площею 37 кв.м придбали за 18 тис. дол. І 1-кімнатну квартиру площею 27 кв. м на бул. Ярослава Гашека (Дніпровський р-н), реалізували за 22 тис. дол.

У дорожчій частині вказаного цінового сегмента можна було придбати, наприклад, 1-кімнатну квартиру на просп. Героїв Дніпра (Оболонський р-н) площею 32 кв. м за ціною 30 тис. дол. або 1-кімнатну квартиру у новому будинку по бул. Вацлава Гавела (Солом'янський р-н), площею 56 кв.м за 49 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено також 41% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському та Шевченківському районах Києва. Об'єкти нежитлового фонду тут зайняли 1,5%.

За 52 тис. дол. продано 1-кімнатні квартири площею 50 кв. м по вул. Коновальця (Печерський р-н) та по вул. Жилянській (Голосіївський р-н).

У дорожчій частини сегмента можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 81 кв.м у житловому комплексі по вул. Вишгородській (Подільський р-н) за ціною 96 тис. дол.

З об'єктів нежитлового фонду реалізовані офіси по вул. Деміївській (Голосіївський р-н), площею 124 кв.м за ціною 64 тис. дол. і по просп. Григоренка (Дарницький р-н), площею 61 кв.м вартістю 70 кв.м.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 18%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Печерському, Голосіївському та Шевченківському районах. У вказаному сегменті приміщення нежитлового фонду зайняли 2%.

Найбюджетнішими варіантами тут стали: 3-кімнатна квартира у новому будинку, площею 105 кв. м по вул. Коперніка (Шевченківський р-н), і 2-кімнатна квартира площею 73 кв. м по вул. Саперне поле (Печерський р-н), які продали за ціною 102 тис. дол.

У верхній ціновій межі власників змінила 3-кімнатна квартира по вул. Окіпної (Дніпровський р-н), площею 122 кв.м і вартістю 250 тис. дол.

Комерційний сегмент був представлений, зокрема, офісним приміщенням по вул. Ванди Василевської (Шевченківський р-н) площею 195 кв.м, за ціною 165 тис. дол.

«У грудні ми відзначали стабільно високу активність і у кількості заявок, і у статистиці проведених угод. Рішення приймалися швидше, було розкуплено багато «гарячих» об'єктів, на яких продавці пропонували вигідні умови. При цьому потенціал ринку залишається – і у кількості незакритих заявок, і в об'єктах, в яких власники готові йти на конструктивний діалог», – проаналізувала ситуацію на ринку Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: