Орендну плату за землю рахуватимуть зі збільшеним коефіцієнтом

Представники профільної комісії КМДА виявили, що для розрахунку вартості плати за землю неоформлених земельних ділянок встановлений коефіцієнт 2, при цьому до 2017 року цей показник становив 2,5.

З огляду на, що в структурі податкових надходжень плата за землю посідає друге місце, КМДА звернулася до Кабміну з проханням збільшити коефіцієнт за неоформлені земельні ділянки до 3.

У листі вказується, що відповідно до статті 289 Податкового кодексу України для визначення розміру плати за землю: податку та орендної плати, використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок.

Також повідомляється, що першочерговим завданням столичної влади в умовах децентралізації є розширення фінансової автономії за рахунок підвищення ролі плати за землю у виконанні бюджету Києва.

КМДА попросила Кабмін внести зміни до Порядку і збільшити коефіцієнт для внесених у відомості Державного земельного кадастру ділянок до 3. Також цей коефіцієнт повинен застосовуватися до ділянок, для яких в земельний кадастр немає коду класифікації цільового призначення.

На думку столичної влади, це буде сприяти наповненню Державного земельного кадастру інформацією та стимулювати суб'єкти господарювання оформляти земельні ділянки.

Джерело: 100realty.ua

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: