У лютому рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 20 млн. 345 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж лютого 2017 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент 20 млн. 345 тис. дол. США, що на 47% більше за показники січня 2017 р.

Сегмент до 50 тис. дол. у лютому зайняв частку 38% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували 1-2-кімнатні квартири, переважно в старому житловому фонді, у Дарницькому, Дніпровському і Святошинському районах столиці.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими у лютому, стали 1-кімнатні квартири: на вул. Волгоградській (Солом'янський р-н), площею 28 кв., придбана за 18 тис. 700 дол. І на вул. Богатирській (Оболонський р-н) площею 23 кв. м за ціною 20 тис. дол.

Також у вказаній категорії можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру по вул. Тулузи (Святошинський р-н) площею 72 кв. м вартістю 48 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 34% операцій. Тут переважають 1-кімнатні квартири у нових будинках, а також 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому та Шевченківському районах Києва. Об'єкти нежитлового фонду зайняли 2%, будинки – 4%, квартири – 94%.

За 50 тис. 500 дол. продали 1-кімнатну квартиру площею 45 кв. м по вул. Урлівській (Дарницький р-н). За 53 тис. дол. придбали 2-кімнатну квартиру метражем 53 кв. м по вул. Саперно-Слобідській (Голосіївський р-н).

У верхній частині сегмента можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру площею 83 кв. м по вул. Тарасівській (Голосіївський р-н) за 98 тис. дол.

З об'єктів нежитлового фонду реалізовано, зокрема, офісне приміщення по вул. Воздвиженській (Подільський р-н), площею 30 кв. м за ціною 52 тис. дол.

З приватних будинків у вказаній ціновій категорії покупці віддавали перевагу об’єктам в межах Києва. Будинок на дачному масиві Осокорки (вул. Садова) площею 104 кв. м придбали за 62 тис. дол., а частину будинку по вул. Каменярів (Солом'янський р-н) площею 50 кв. м – за 51 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками лютого склала 28%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах.

У вказаній категорії можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру по вул. Ахматової (Дарницький р-н), площею 106 кв. м, вартістю 100 тис. дол., 2-кімнатну квартиру по вул. Олеся Гончара (Шевченківський р-н), площею 55 кв. м за 145 тис. дол., а також 3-кімнатну квартиру по просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н) площею 150 кв. м за 218 тис. дол.

«У лютому ринок нерухомості столиці показав хорошу динаміку. Ціни стабілізувалися без тенденції до зниження, торг зупинився на мінімальних (чисто символічних) значеннях, кількість заявок зросла. Ми вважаємо, що рік стартував дуже активно і всі означені в лютому тенденції матимуть продовження і в наступних місяцях», – прокоментувала ситуацію на ринку Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: