Попит на оренду офісів у столиці зростає

Протягом 2018 року експерти очікують зростання попиту на офісні приміщення в Києві.

«Подальше зростання попиту на якісні офісні приміщення продовжить рухати фундаментальні показники ринку до збалансованого рівня. Орендна активність зростатиме, завдяки зміцненню та розширенню бізнесу корпоративних орендарів. Варто відзначити, що в 2018 в списку корпоративних завдань дедалі важливішими будуть ставати питання, пов'язані з вибором, використанням та управлінням офісними приміщеннями. При подальшій відсутності будівельних проектів великого масштабу, великі орендарі будуть розглядати варіанти реалізації своїх запитів за схемою built-to-suit або концепції «гнучкого офісу» коворкінг/сервісних офісів», – говорить Сергій Сергієнко, керуючий партнер CBRE Ukraine.

Будівельна активність буде залишатися слабкою, оскільки великомасштабних проектів, запланованих на 2018 рік, на даний момент, не будується.

«Ми очікуємо приблизно 90 тис. кв. м нових приміщень до введення в експлуатацію в 2018 році. Можна очікувати помірне зростання орендних ставок на рівні 10% -15% в порівнянні з попереднім роком. Це довгоочікуване оновлення зростання ставок оренди є одним з фундаментальних чинників активізації нового девелопменту або відновлення будівництва раніше зупинених проектів», – говорить експерт.

Джерело: 100realty.ua

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: