В березні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 16 млн. 105 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м. Київ) Олени Бібєрової, впродовж березня 2018 року обсяг інвестицій у нерухомість Києва склав еквівалент  16 млн. 105 тис. дол. США, що на 20% менше за показники лютого 2018 р.

Сегмент до 50 тис. дол. у березні зайняв частку 39% від загальної кількості операцій. У цій категорії купували 1-2-кімнатні квартири, переважно в старому житловому фонді, у Дарницькому, Дніпровському і Святошинському районах столиці.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у березні, стала 1-кімнатна «хрущовка» площею 23 кв., розташована на Дарницькому бульварі (Дніпровський р-н), яку придбали за 15 тис. дол.

Також у вказаній категорії можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру по вул. Шолом-Алейхема (Деснянський р-н) площею 47 кв. м вартістю 30 тис. дол. і 3-кімнатну квартиру у новому будинку по вул. Бальзака (Деснянський р-н), площею 97 кв.м за ціною 49 тис. дол.

В сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 37% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському та Печерському районах Києва.

За 51 тис. дол. були продані 3-кімнатні квартири: на просп. Голосіївському (Голосіївський р-н), площею 67 кв. м. і по вул. Ахматової (Дарницький р-н), площею 82 кв.м.

У вищій частині сегмента можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 62 кв. м по вул. Воскресенській (Дніпровський р-н) за 62 тис. дол. і 3-кімнатну квартиру на Дарницькому бульварі (Дніпровський р-н), площею 96 кв. м, за ціною 95 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками березня склала 24%. Фаворитами цієї категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах.

У цій категорії можна було придбати, наприклад, 2-кімнатну квартиру по вул. Терещенківській (Шевченківський р-н), площею 62 кв. м, вартістю 100 тис. дол., 2-кімнатну квартиру по вул. Банковій (Печерський р-н), площею 62 кв. м за 150 тис. дол., а також 3-кімнатну квартиру по просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н) площею 145 кв.м за ціною 250 тис. дол.

«Березень продовжив тенденцію цінової стабільності. Ціни, які встановилися на ринку, стимулюють покупців, які планували придбання житла, зробити свій вибір. Кількість заявок на покупку квартир залишається високою і формує пул угод на наступні кілька місяців», – прокоментувала ситуацію на ринку Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: