У травні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 25 млн. 200 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Біберової, протягом травня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 25 млн. 200 тис. дол. США, що на 21% більше показників квітня.

Сегмент до 50 тис. дол. у травні зайняв частку 34% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно у Святошинському, Голосіївському, Шевченківському та Оболонському районах столиці.

Будинки тут склали 7% від усіх проданих об'єктів нерухомості, квартири – 93%.

Найбільш бюджетними об'єктами, проданими в травні, стали: 1-кімнатна «готелька» площею 22 кв.м, на вул. Ромена Ролана (Святошинський р-н), яку придбали за 18 тис. дол. та 1-кімнатна квартира по вул. Преображенській (Солом'янський р-н), площею 32 кв.м, яка була продана за 22 тис. дол.

Також в даній категорії можна було придбати приватний будинок в с. Гора (Бориспільський район), площею 100 кв.м за 31 тис. дол. та будинок в с. Софіївська Борщагівка (Києво-Святошинський район), площею 80 кв. м з ділянкою 11 соток, який придбали за 36,5 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 41% операцій. Тут переважають об'єкти у Голосіївському, Дарницькому та Печерському районах Києва. Об'єкти нежитлового фонду складають 2%, квартири – 98%.

За 51 тис. дол. була продана 3-кімнатна квартира на просп. Голосіївському (Голосіївський р-н), площею 53 кв. м. 1-кімнатна квартира по вул. Січових Стрільців (Шевченківський р-н), площею 40 кв.м., реалізована за 54 тис. дол.

Офіс на просп. Науки (Голосіївський р-н), площею 120 кв.м, можна було придбати за 65 тис. дол.

У верхній частині сегмента можна було вибрати, наприклад, 3-кімнатну квартиру площею 70 кв.м по вул. Антоновича (Голосіївський р-н) за 92,5 тис. дол. та 2-кімнатну квартиру по вул. Ломоносова (Голосіївський р-н), площею 78 кв. м, за ціною 97 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками квітня склала 20%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському, Оболонському та Шевченківському районах. Будинки склали 4% даної категорії, квартири – 96%.

У даній категорії можна було придбати, наприклад, 1-кімнатну квартиру по вул. Ак. Філатова (Печерський р-н), площею 35 кв.м, вартістю 105 тис. дол., 2-кімнатну квартиру по вул. Богомольця (Печерський р-н), площею 83 кв.м за 132 тис. дол., а також 3-кімнатну квартиру по вул. Саперне поле (Печерський р-н) площею 107 кв.м за ціною 230 тис. дол.

Будинок в с. Гора (Бориспільський район), площею 200 кв.м, дістався новому власнику за 210 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в травні представлена 5% від загального обсягу угод.

10% зайняли об'єкти нежитлового фонду, 90% квартири.

З квартир були придбані, наприклад, 3-кімнатна по просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н), площею 133 кв.м за ціною 285 тис. дол. та 4-кімнатна по вул. Коновальця (Печерський р-н), площею 160 кв.м – за 420 тис. дол.

З нежитлових об'єктів можна навести як приклад офіс по вул. Ак. Філатова (Печерський р-н), площею 150 кв.м, який був придбаний за 300 тис. дол та комерційне приміщення площею 160 кв.м по вул. Великій Житомирській (Шевченківський р-н), куплений за 500 тис. дол.

«У травні ми відзначили дещо несподівану тенденцію, при якій квартири в будинках нової забудови в окремих нецентральних районах коштували дорожче, ніж більш старе житло в центрі. Наприклад, були пропозиції, в яких квадратний метр в будинках на Голосієво, Академмістечку та Святошино коштував дорожче квартир в Печерському районі. Це можна віднести до посилення тенденції пріоритету сучасної забудови перед застарілою. Також багато заявок ми отримуємо на придбання об'єктів нежитлового фонду. В цілому, літо на ринку нерухомості обіцяє бути активним», – прокоментувала ситуацію на ринку Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: