У червні рівень інвестицій у нерухомість Києва склав 25 млн. 600 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Біберової, протягом червня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 25 млн. 600 тис. дол. США, що співвідносно з показниками травня.

Сегмент до 50 тис. дол. у червні зайняв частку 36% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно у Дарницькому, Святошинському та Соломенському районах столиці. Будинки тут склали 2% від усіх проданих об'єктів нерухомості, квартири – 98%.

Найбільш бюджетними об'єктами, проданими в червні, стали: 1-кімнатна квартира площею 34 кв.м в сучасній забудові м. Ірпеня, яку придбали за 15 тис. 600 дол. та 1-кімнатна квартира по вул. Жукова (Деснянський р-н), площею 31 кв.м, яка була продана за 20 тис. дол.

Також в даній категорії можна було придбати 1-кімнатну квартиру площею 37 кв.м по вул. С. Русової (Дарницький р-н), за ціною 35 тис. 500 дол. та 3-кімнатну квартиру площею 70 кв.м по вул. Чорнобильській (Святошинський р-н), площею 70 кв.м за 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 41% операцій. Тут переважають об'єкти у Шевченківському, Голосіївському та Дарницькому районах Києва. Об'єкти нежитлового фонду складають 2%, квартири – 98%.

За 51 тис. дол. була продана 2-кімнатна квартира на просп. Повітрофлотському (Солом'янський р-н), площею 68 кв. м. 2-кімнатна квартира по бул. М. Приймаченко (Печерський р-н), площею 50 кв.м., реалізована за 52 тис. 500 дол.

У вищій частині сегмента можна було вибрати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 80 кв.м по вул. Ніжинській (Солом'янський р-н) за 80 тис. дол. та 3-кімнатну квартиру по просп. Героїв Сталінграда (Оболонський р-н), площею 80 кв. м, за ціною 100 тис. дол.

Офіс на вул. Нижній Вал (Подільський р-н), площею 105 кв.м, був придбаний за 97 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками червня склала 21%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах. Будинки склали 3% даної категорії, квартири – 97%.

У даній категорії можна було придбати, наприклад, 3-кімнатну квартиру по вул. Кадетський Гай (Солом'янський р-н), площею 105 кв.м, вартістю 102 тис. дол., 3-кімнатну квартиру по вул. Михайлівській (Шевченківський р-н), площею 60 кв.м за 109 тис. дол., а також 3-кімнатну квартиру площею 68 кв. м по вул. Городецького (Печерський р-н) за ціною 168 тис. дол.

У верхній частині сегмента пропонувалася, зокрема, 4-кімнатна квартира площею 200 кв.м по вул. П. Мирного (Печерський р-н), яка була реалізована за 230 тис. дол.

Будинок в с. Хотів (Києво-Святошинський район), площею 245 кв.м, дістався новому власнику за 207 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в червні представлена 2% від загального обсягу угод. 12% зайняли об'єкти нежитлового фонду, 88% квартири.

З нежитлових об'єктів можна привести в приклад торгове приміщення на Дніпровській набережній (Дарницький р-н), площею 110 кв.м, яке було придбано за 265 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом червня, стала 4-кімнатна квартира на Оболонській набережній (Оболонський р-н), площею 270 кв.м за ціною 690 тис. дол.

«На ринку купівлі-продажу столичної нерухомості спостерігається гарний стабільний попит. Незважаючи на сезон відпусток, заявки в агентство надходять і угоди відбуваються. У порівнянні з минулим літнім періодом, ринок літа-2018 більш активний та живий.

Триває тенденція розшарування ціни між квартирами в старому та новому житловому фонді. На сьогоднішній день, вартість квадратного метра в будинку сучасної споруди може відрізнятися від старого житлового фонду в тому ж мікрорайоні на 20-30%», – прокоментувала ситуацію на ринку Олена Біберова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок відбувався у національній валюті за усередненим курсом на день підписання угоди

Довідка про компанію:

Агентство нерухомості «Благовіст», що входить до складу Корпорації First Realty Group, було засноване у 1993 році.

На сьогоднішній день у Києві працює 8 офісів агентства, з якими співпрацюють близько 500 професійних ріелторів.

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: