У липні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 23 млн. 670 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом липня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 23 млн. 670 тис. дол. США, що на 7,5% менше, ніж в червні.

Сегмент до 50 тис. дол. в липні зайняв частку 33% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Шевченківському та Печерському районах столиці. Будинки тут склали 3% від всіх проданих об'єктів нерухомості, квартири – 97%.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в липні, стали: 1-кімнатна квартира площею 21 кв.м на вул. Алматинській (Дніпровський р-н), яку придбали за 18 тис. дол. та 1-кімнатна квартира за адресою: Межовий провулок (Подільський р-н), площею 30 кв.м, яка була продана за 22 тис. дол.

Також в даній категорії можна було придбати 1-кімнатну квартиру площею 40 кв.м по вул. Григоренко (Дарницький р-н), за ціною 22 тис. дол. та 1-кімнатну квартиру площею 55 кв.м по вул. Глибочицькій (Подільський р-н), за 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 48% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Голосіївському, Шевченківському районах Києва. Квартири склали 100%.

За 50 тис. 600 тис. дол. була продана 2-кімнатна квартира на вул. Генерала Тупікова (Солом'янський р-н), площею 54 кв. м. і 1-кімнатна квартира по вул. Ризькій (Шевченківський р-н), площею 50 кв.м., реалізована за 52 тис. дол.

У вищій частині сегменту можна було вибрати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 86 кв.м по вул. Дніпровська набережна (Оболонський р-н) за 100 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками липня склала 16%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Печерському та Дарницькому районах. Будинки та об'єкти нежитлового фонду склали по 2% даної категорії, квартири – 96%.

Серед об'єктів нежитлового фонду приміщення під офіс на вул. О. Теліги (Шевченківський р-н), площею 245 кв.м і вартістю 215 тис. дол. Також на вул. Гончара (Подільський р-н) куплений офіс площею 100 кв.м за 165 тис. дол.

У даній категорії придбали, наприклад, 3-кімнатну квартиру на пр. Голосіївському (Голосіївський р-н), площею 70 кв.м, вартістю 170 тис. дол., 3-кімнатну квартиру по вул. Саксаганського (Голосіївський р-н), площею 140 кв.м за 250 тис. дол.

Будинок в с. Ходосіївка (Києво-Святошинський район), площею 260 кв.м і з земельною ділянкою 10 соток дістався новому власнику за 210 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в липні представлена ​​3% від загального обсягу угод. 100% попиту припала на квартири.

В даному ценозів сегменті можна було купити 4-кімнатну квартиру площею 220 кв. м на вул. Гончара за 260 тис. дол. Також 5-кімнатна квартира на вул. Б. Хмельницького (Шевченківський р-н), площею 210 кв.м по була продана за ціною 300 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом липня, стала 3-кімнатна квартира, плошею 135 кв. м на Оболонській набережній (Оболонський р-н). за 345 тис. дол.

«Ринок купівлі-продажу в липні був активним. Основний попит припав на придбання квартир в нових будинках, введених в експлуатацію, з документами на руках. Покупцям цікаві об'єкти зі зручним місцем розташування, розвиненою інфраструктурою району, комфортною прибудинковою територією.
Не вщухає інтерес до придбання нежитлового фонду під розміщення офісів, торгівлі. У пріоритеті у покупців об'єкти, до яких можна швидко і легко дістатися з будь-якої точки міста, розташовані в місцях з великим потоком потенційних клієнтів.
У той же час знизився попит на купівлю будинків, що традиційно для даного періоду», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: