У вересні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 28 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом вересня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 28 млн. дол. США, що на 6% менше, ніж в серпні.

Сегмент до 50 тис. дол. у вересні зайняв частку 36% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дніпровському, Святошинському районах столиці. Основний попит припав на квартири. Будинки та об'єкти нежитлового фонду – одиничні угоди.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у вересні, стала 1-кімнатна квартира площею 25 кв.м на вул. Луценко (Голосіївський р-н), яку придбали за 19 тис. 500 дол. Трохи дорожче – за 22 тис. дол. продана 1-кімнатна квартира за адресою: вул. Дегтярівська (Шевченківський р-н) площею 23 кв.м.

Також в даній категорії можна було придбати 2-кімнатну квартиру площею 44 кв.м по вул. Метрологічній (Голосіївський р-н), за ціною 44 тис. дол. І 2-кімнатну квартиру площею 48 кв.м по вул. Бойчука (Печерський р-н) за 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Шевченківському районах Києва. Квартири склали 90%. На об'єкти нежитлового фонду припало 10% попиту.

За 51 тис. дол. була продана 3-кімнатна квартира на вул. Тимошенко (Оболонський р-н) площею 70 кв. м. і 2-кімнатна квартира по вул. Ломоносова (Голосіївський р-н) площею 73 кв.м., реалізована за 73 тис. дол.
У вищій частині сегмента можна було вибрати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 96 кв.м по вул. Лабораторний провулок (Печерський р-н) за 100 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 18%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському і Шевченківському районах. Угоди з будинками – поодинокі. На об'єкти нежитлового фонду довелося близько 15% попиту, основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

Серед об'єктів нежитлового фонду – приміщення під офіс в Лук'янівському провулку (Шевченківський р-н) площею 80 кв.м і вартістю 100 тис. дол.

У даній категорії придбана, наприклад, 3-кімнатна квартира на вул. Ломоносова (Голосіївський р-н) площею 102 кв.м і вартістю 101 тис. дол., 3-кімнатна квартира по вул. Дегтярівській (Шевченківський р-н) площею 97 кв.м за 150 тис. дол.

Найдорожчий об'єкт, проданий в даному ціновому сегменті у вересні – квартира на Кловському узвозі (Печерський район). Площа об'єкта – 187 кв.м. куплена 3-кімнатна квартира за 240 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. у вересні представлена ​​4% від загального обсягу угод. Основна частина попиту припала на квартири, були одиничні угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду.

В даному ціновому сегменті можна було купити 3-кімнатну квартиру площею 180 кв.м на вул. Дніпровська набережна (Дарницький р-н) за 390 тис. дол. Також 6-кімнатна квартира на вул. Б.Хмельницького (Шевченківський р-н) площею 186 кв.м була продана за ціною 320 тис. дол.

Був проданий також будинок на Осокорках. Площа – 160 кв. м, вартість – 285 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом вересня став об'єкт нежитлового фонду площею 565 кв. м на вул. Саксаганського (Печерський р-н). за 900 тис. дол.

«У вересні основний попит припав на квартири і об'єкти нежитлового фонду. Кількість угод з будинками скоротилася, що традиційно для кінця літа. Цінова ситуація змінилася в минулому місяці (зростання склало в середньому 5-10%) і в аналізованому періоді вона закріпилася. До кінця року істотного зростання вартості квадратного метра ми не прогнозуємо», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: