У жовтні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 27 млн. 470 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом жовтня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 27 млн. 470 тис. дол. США, що на 2% менше, ніж у вересні.

Сегмент до 50 тис. дол. в жовтні зайняв частку 34% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Деснянському, Святошинському районах столиці. Угоди з квартирами склали 100%.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в жовтні, стала 1-кімнатна квартира площею 27 кв.м на бул. Верховної Ради (Дніпровський р-н), яку придбали за 21 тис. 500 дол. За 28 тис. дол. продали 1-кімнатну квартиру за адресою: пр. Глушкова (Голосіївський р-н) площею 37 кв.м. Обидві квартири розташовані в нових будинках.

Також в даній категорії можна було придбати 1-кімнатну квартиру площею 33 кв.м по вул. Б. Гаврилишина (Шевченківський р-н), за ціною 41 тис. 500 дол. і 1-кімнатну квартиру площею 42 кв.м за адресою: Московський провулок (Голосіївський р-н) за 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 48% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Шевченківському районах Києва. На об'єкти нежитлового фонду довелося 3% попиту, на будинку – 2,5%. Інші угоди – з квартирами.

За 51 тис. дол. була продана 3-кімнатна квартира на пр. Тичини (Дніпровський р-н) площею 68 кв. м. і за такою ж ціною 2-кімнатна квартира по вул. Великій Васильківській (Голосіївський р-н) площею 42 кв.м.

У вищій частині сегменту можна було вибрати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 70 кв.м по вул. Ломоносова (Голосіївський р-н) за 67 тис. дол. З бюджетом в 100 тис. дол., можна було купити 3-кімнатну квартиру на вул. Іринінській (Шевченківський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками жовтня склала 16%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському районі. Угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду – поодинокі. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

У жовтні купили земельну ділянку на вул. Каменській (Харківський масив). 80 соток придбали під будівництво житлового комплексу за 180 тис. дол.

Будинок в селі Чайки площею 380 кв.м купили за 162 тис. дол.

У даній категорії придбана, наприклад, 3-кімнатна квартира на вул. Ахматової (Дарницький р-н) площею 114 кв.м і вартістю 103 тис. дол., 3-кімнатна квартира в Дегтярівському провулку (Шевченківський р-н) площею 115 кв.м за 110 тис. дол.

Найдорожчий об'єкт, проданий в даному ціновому сегменті в жовтні – квартира на вул. Ярославів Вал (Шевченківський р-н). Площа об'єкта – 138 кв.м. Куплена 4-кімнатна квартира за 250 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в жовтні представлена ​​2% від загального обсягу угод. Дана категорія була представлена ​​в основному квартирами. Угоди з об'єктами нежитлового фонду та будинками – поодинокі.

В даному ціновому сегменті можна було купити будинок площею 180 кв.м на Оболонській набережній (Оболонський р-н) за 270 тис. дол. На вул. Грушевського купили квартиру, площею 300 кв. м за 1 млн. 100 тис. дол. Це найдорожчий об'єкт, придбаний в жовтні.

«У жовтні виріс попит на квартири в нових будинках. При цьому житло в новобудовах в спальних районах (з хорошими якісними характеристиками) і в старому житловому фонді недалеко від центру коштує практично однаково. Комфорт, інфраструктура, нові комунікації, які є конкурентною перевагою новобудов, цінуються сьогодні покупцями більше, ніж місцерозташування.
Цінова ситуація за останній місяць не змінилася і до кінця року навряд чи станеться істотне коригування вартості квадратного метра»
, – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: