У грудні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 33 млн. 687 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом грудня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 33 млн. 687 тис. дол. США, що на 22% більше, ніж в листопаді.

Сегмент до 50 тис. дол. в грудні зайняв частку 40% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Дніпровському, Дарницькому, Солом'янському районах столиці. Угоди з квартирами склали 100%.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в грудні, стало місце в паркінгу на вул. Героїв Сталінграда (Оболонський район), його продали за 20 тис. дол. Серед квартир найдешевшою стала 1-кімнатна площею 42 кв.м в новобудові на вул. Кондратюка (Оболонський р-н), яку придбали за 20 тис. дол. За цю ж ціну купили 1-кімнатну квартиру площею 33 кв.м на вул. Вадима Гетьмана (Солом'янський р-н).

Була в цій ціновій категорії угода з землею. Ділянку 20 соток в Вишгороді купили за 33 тис. дол.

За 39 тис. дол. продана 3-кімнатна квартира за адресою: вул. Антоновича (Голосіївський р-н) площею 55 кв.м.
Також в даній категорії можна було придбати 1-кімнатну квартиру площею 44 кв.м по вул. І. Кудрі (Печерський р-н), за ціною 44 тис. дол.

За 50 тис. дол. купили 2-кімнатну квартиру площею 90 кв.м на вул. Клавдієвською (Святошинський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 36% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Голосіївському, Шевченківському районах Києва. Основний попит припав на квартири. Угоди з об'єктами нежитлового фонду – 15%.

Так, наприклад, на вул. Гарматній (Солом'янський р-н) купили фасадне нежитлове приміщення площею 80 кв.м за 71 тис. дол.

За 50 тис. 500 дол. була продана 2-кімнатна квартира площею 48 кв.м на вул. Антоновича (Голосіївський р-н).

На Андріївському узвозі (Подільський р-н) купили 1-кімнатну квартиру площею 30 кв.м за 53 тис. дол.
На вул. Коновальця (Печерський р-н) придбали 1-кімнатну квартиру площею 50 кв.м за 90 тис. дол.

У Голосіївській районі на вул. Ломоносова за 100 тис. дол. купили 3-кімнатну квартиру площею 98 кв. м.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 20%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському і Шевченківському районах. Угоди з будинками – 5%, об'єктами нежитлового фонду – 15%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

У даній категорії придбана, наприклад, 2-кімнатна квартира на вул. Коновальця (Печерський р-н) площею 65 кв.м і вартістю 103 тис. дол., 2-кімнатна квартира на вул. Шовковичній в цьому ж районі площею 90 кв.м за 110 тис. дол. На бул. Лесі Українки 2-кімнатну квартиру площею 84 кв.м купили за 210 тис. дол. На цьому ж бульварі 3-кімнатна квартира площею 135 кв.м придбана за 250 тис. дол.

Серед проданих об'єктів нежитлового фонду в грудні можна згадати приміщення для розміщення ресторану на вул. Турівській (Поділ) площею 145 кв. м за 181 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. у грудні представлена ​​4% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії набували в основному квартири.

За 255 тис. дол. купили 4-кімнатну квартиру площею 175 кв.м на вул. Велика Васильківська (Голосіївський р-н).

На вул. Старонаводницькій (Печерський р-н) за 290 тис. дол. купили 3-кімнатну квартиру площею 132 кв. м.
Найдорожчим об'єктом в грудні стала 4-кімнатна квартира площею 156 кв.м на Кловському узвозі (Печерський р-н), яку придбали за 470 тис. дол.

«У грудні ми спостерігали традиційну активізацію попиту, збільшення заявок, що позитивно відбилося на рівні капіталізації. Інтерес виріс на нерухомість всіх цінових сегментів. У той же час попит на об'єкти вартістю від 200 тис. дол. збільшився на 25%, що на порядок більше, ніж зазвичай.

У січні ми прогнозуємо незначне «затишшя» на ринку, пов'язане з низкою новорічних свят», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: