У січні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 25 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом січня 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 25 млн. дол. США, що на 25% менше, ніж в грудні 2018 року.

Сегмент до 50 тис. дол. в січні зайняв частку 40% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Дніпровському, Дарницькому районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку, були поодинокі операції із заміською нерухомістю (земля).
Найбюджетнішим об'єктом, проданим в січні, стала 1-кімнатна квартира площею 35 кв. м на вул. Симиренка (Святошинський район), її продали за 20 тис. дол.

Серед доступних варіантів – 1-кімнатна квартира площею 29 кв.м на вул. Кубанської України (Деснянський район). Її купили за 22 тис. дол.

Була в цій ціновій категорії угода з землею. Ділянку 20 соток в Ясногородці купили за 13 тис. 500 дол.
За 39 тис. 500 дол. продана 2-кімнатна квартира за адресою: пр. Академіка Глушкова (Голосіївський р-н) площею 45 кв.м.

За 50 тис. дол. купили 2-кімнатну квартиру площею 53 кв.м на пр. Тичини (Дніпровський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 33% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Голосіївському районах Києва. Основний попит припав на квартири.

Так, наприклад, на бул. Лесі Українки (Печерський район) купили 1-кімнатну квратиру площею 31 кв.м за 51 тис. дол.

За 72 тис. дол. була продана 1-кімнатна квартира площею 46 кв.м на вул. Деміївській (Голосіївський р-н).
За 100 тис. дол. нового власника знайшла 3-кімнатна квартира площею 80 кв.м в новому будинку на вул. Маршала Рибалко (Шевченківський район).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками січня склала 21%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському і Шевченківському районах. Угоди з об'єктами нежитлового фонду – 15%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

У даній категорії придбана, наприклад, 3-кімнатна квартира на пр. Лобановського (Голосіївський район) площею 120 кв.м і вартістю 102 тис. дол., 2-кімнатну квартиру на бул. Лесі Українки площею 85 кв.м купили за 200 тис. дол. На вул. Тютюнника (Печерський район) за 5-кімнатну квартиру площею 200 кв.м заплатили 250 тис. дол.

Серед проданих об'єктів нежитлового фонду в січні можна згадати приміщення під офіс на вул. Берлінського (Шевченківський район) площею 80 кв.м за 120 тис. дол.

На вул. Турівській (Подільський район) купили нежитлове приміщення площею 150 кв. м за 180 тис. дол.
Цінова категорія від 250 тис. дол. в січні представлена ​​6% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії купували в основному квартири. Нежитлові приміщення зайняли 21% угод, були одиничні угоди з будинками.
За 255 тис. дол. купили будинок площею 220 кв.м на вул. Червоноткацькій (Дніпровський район).
В с. Чайки купили будинок площею 500 кв.м за 520 тис. дол.

Квартиру на вул. Мазепи (Печерський район) площею 308 кв. м в новому будинку купили за 1 млн. 700 тис. дол. За таку ж суму придбано будинок в с. Козин площею 1000 кв. м. Це найдорожчі об'єкти в січні.

«Довготривала низка свят традиційно відбилася на рівні капіталізації в січні. Перші числа місяця були спокійними, але вже з середини місяця попит виріс. Ми очікуємо подальшу активізацію ринку і можливо корекцію цін (незначне зростання), пов'язану з економічними факторами і попитом», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: