У липні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 25 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом липня 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 25 млн. дол. США, що на 30% менше, ніж в червні 2019 року.

Найбільше покупців цікавили квартири в Дарницькому та Шевченківському районах в нових будинках.

Сегмент до 50 тис. дол. в липні зайняв частку 34% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Дарницькому, Солом'янському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку, були поодинокі операції з будинками і з об'єктами нежитлового фонду.

Наприклад, в с. Томашівка купили будинок площею 150 кв. м за 40 тис. дол.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в липні, стала 1-кімнатна площею 34 кв. м на в с.Коцюбінское в новому будинку, яку купили за 18 тис. дол. За 19 тис. дол. купили 1-кімнатну гостинку площею 22 кв. м на вул. Львівській (Святошинський р-н).

За 40 тис. дол. на вул. Луценко (Голосіївський р-н) купили 1-кімнатну квартиру площею 56 кв. м.

За 50 тис. дол. придбали 1-кімнатну квартиру площею 50 кв. м на вул. Сім'ї Кульженки (Оболонський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 40% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Солом'янському районах Києва. Основний попит припав на квартири. Були також поодинокі операції з будинками і нежитловим фондом.

Так, в с. Гатне купили будинок площею 80 кв. м за 65 тис. дол.

Будинок площею 180 кв. м куплений в с. Петропавлівська Борщагівка за 51 тис. дол.

За аналогічну суму купили 3-кімнатну квартиру площею 75 кв. м на вул. Верховинній (Святошинський р-н).
За 83 тис. дол. в новому будинку на вул. Воскресенської (Дніпровський р-н) купили 3-кімнатну квартиру площею 87 кв. м.

За 100 тис. дол. куплена 3-кімнатна квартира площею 110 кв. м на вул. Ярославів Вал (Шевченківський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками липня склала 22%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському і Шевченківському районах столиці. 8% операцій припало на об'єкти нежитлового фонду. Також були одиничні угоди з будинками.

В с. Хотів будинок площею 160 кв. м купили за 157 тис. дол.

На вул. Великій Васильківській (Голосіївський район) 2-кімнатну квартиру площею 63 кв. м в новому будинку придбали за 110 тис. дол.

Подорожче купили 4-кімнатну квартиру 126 кв. м на вул. Саперне Поле (Голосіївський район) – за 180 тис. дол.

На вул. Жилянській за 210 тис. дол. придбали 3-кімнатну квартиру площею 130 кв. м.

Цінова категорія від 250 тис. дол. в липні представлена ​​4% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири.

За 255 тис. дол. купили 4-кімнатну квартиру в новобудові площею 152 кв. м на вул. Парково-Сирецькій (Шевченківський р-н).

На вул. Федорова (Голосіївський р-н) за 600 тис. дол. купили квартиру площею 216 кв. м. Це був найдорожчий об'єкт, проданий в липні.

«У липні інтерес покупців перемістився в найбільш доступний ціновий сегмент, що вплинуло на рівень капіталізації, при цьому кількість угод змінилося несуттєво порівняно з червнем. Крім того, попит на комерційні приміщення знизився в зв'язку з розпалом періоду відпусток. Запитів на пошук нежитлових приміщень багато, але угод поки мало. Тому очікуємо активізацію восени зі стартом бізнес-сезону», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: