Протягом грудня в Києві було проведено 292 операції з оренди нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, в грудні 2019 року було проведено 292 операцій з оренди нерухомості в Києві, що нижче за показники листопада 2019 року на 14%. Рівень витрат на оренду склав 304 тис. 758 дол.*

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на об'єкти, вартістю 500-1000 дол./міс. – 56% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3-кімнатні квартири в Шевченківському, Солом'янському районах. Квартири зайняли основну частку угод, були одиничні угоди з будинками і нежитловими приміщеннями.

На другому місці категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США/міс. – 19%. В даному сегменті були представлені 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Солом'янському районах.

На третьому місці орендували нерухомість вартістю 1000-2500 дол./міс. – 17% угод. Тут фаворитом стали Печерський і Голосіївський райони столиці. Основний відсоток угод припав на квартири.

Угоди з об'єктами, вартістю від 2000 дол./міс. склали – 8%. В основному це була нерухомість в Печерському і Шевченківському районах. 60% припало на операції з нежилим фондом і 40% – з квартирами.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у грудні, стала 1-кімнатна квартира площею 34 кв. м на вул. Вишгородській (Подільський р-н) за 7000 грн./міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у грудні був об'єкт нежитлового фонду площею 114 кв. м на вул. Грушевського (Печерський р-н) за 228000 грн./міс.

Основні тенденції на ринку оренди нерухомості Києва в грудні:
• активність орендарів у зв'язку з наближенням тривалих новорічних свят
• зниження активності в сегменті оренди об'єктів нежитлового фонду. Багато угоди були закриті в листопаді, в грудні спостерігалося традиційне затишшя
• найбільше орендарів в грудні цікавили нежитлові приміщення площею ± 100 кв. м для розміщення офісів
• орендарі все більше уваги приділяють якості ремонту і дому, в якому розташована квартира. Попит на оренду житла в нових будинках знову виріс і склав 70% від загальної кількості угод

 «На ринку оренди в грудні ми спостерігали активність орендарів, що пояснюється бажанням багатьох закрити питання з нерухомістю до кінця року. Не дивлячись на зниження кількості угод активність вище, ніж в минулому році в цей період. На початку 2020 року можливе зниження активності, що традиційно для цього періоду через тривалі новорічні вихідні.
В цілому в 2019 році на ринку оренди нерухомості Києва спостерігалися наступні тенденції: незначне підвищення цін (в межах 15%) на найбільш затребувані об'єкти нерухомості, зміщення попиту в бік квартир в нових будинках, активізація попиту на оренду комерційних приміщень», – поділилася спостереженнями Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

 

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: