У грудні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 44 млн. 383 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом грудня 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 44 млн. 383 тис. дол. США, що на 3% більше, ніж в листопаді 2019 року.

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на квартири 50-100 тис. дол. – 48% угод. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому і Голосіївському районах Києва. Основний попит припав на квартири, були також угоди з об'єктами нежитлового фонду.

На другому місці – ціновий сегмент 100-250 тис. дол. – 26% угод. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському та Голосіївському районах столиці. Були одиничні угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду.

На третьому місці – ціновий сегмент до 50 тис. дол. – 22% угод. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше – в Святошинському, Солом'янському, Дніпровському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку.

Ціновий сегмент від 250 тис. дол. зайняв 4% від загального числа угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири і об'єкти нежитлового фонду. Були одиничні угоди з будинками. Печерський, Шевченківський центри.

Найбюджетніший об'єкт, проданий в грудні – 1-кімнатна квартира площею 28 кв. м на вул. Вербицького. Об'єкт купили за 25 тис. дол.

Найдорожчий об'єкт, проданий в грудні – 1,5 млн. дол. Це будинок площею 520 кв. м в в Дарницькому районі Києва.

Основні тенденції грудня на ринку нерухомості Києва:
• Основний попит припав на квартири з ремонтом;
• Виріс інтерес до квартир в нових будинках в різних районах Києва;
• Відсоток покупок 3-кімнатних квартир виріс в порівнянні з листопадом на 5% і склав 10% від загального числа угод;
• Зросла активність покупців нежитлового фонду і знизилася активність в сегменті будинків;
• Ціни виросли на 3-5%.

 «Ринок нерухомості Києва дуже активний. Перед закінченням року багато людей закривали питання придбання нерухомості, тому кількість угод і капіталізація виросли. Активність покупців спровокувала зростання цін на найбільш затребувані об'єкти. До середини січня на ринку, швидше за все, буде традиційне «затишшя», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: