У Києві зростає попит на оренду квартир у нових будинках

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, в січні 2020 року було проведено 152 операцій з оренди нерухомості в Києві, що майже в половину нижче показників грудня 2019 року. Рівень витрат на оренду склав 169 тис. дол.*

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на об'єкти, вартістю 500-1000 дол./міс. – 46% угод. У даній категорії фаворитами були 1-2-3-кімнатні квартири в Шевченківському, Солом'янському, Голосіївському районах. Квартири зайняли основну частку угод, були одиничні угоди з будинками і нежитловими приміщеннями.

На другому місці орендували нерухомість вартістю 1000-2500 дол./міс. – 24% угод. Тут фаворитом стали Печерський, Шевченківський та Голосіївський райони столиці. Основний відсоток угод припав на квартири.

На третьому місці категорія об'єктів вартістю до 500 дол./міс. – 23%. В даному сегменті були представлені 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Дніпровському, Святошинському та Солом'янському районах.

Угоди з об'єктами, вартістю від 2500 дол./міс. склали – 7%. В основному це була нерухомість в Печерському і Шевченківському районах. Основний відсоток довелося на операції з нежилим фондом і з квартирами.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим у січні стала 1-кімнатна квартира площею 44 кв. м на вул. Авіаконструктора Антонова (Солом'янський р-н) за 6500 грн/міс.
.
Найдорожчим об'єктом, орендованим у січні був офіс на вул. Ярославів Вал площею 420 кв. м за 153000 грн/міс.

Відсоток угод з нежитловим фондом у січні – 20%
Відсоток угод з будинками – 2%


Основні тенденції на ринку оренди нерухомості Києва в січні:
• Зниження активності орендарів у зв'язку з новорічними канікулами.
• Активізація попиту, починаючи з 10 січня.
• Виріс попит на оренду комерційної нерухомості і квартир, вартістю від 500 дол./міс.
• Найбільш затребувані площі квартир в січні були: 50-70 кв. м, найбільш затребувані площі комерційних приміщень: 150-300 кв. м
• Найбільший інтерес був до оренди квартир в нових будинках (50% від загальної кількості угод), особливо, якщо житло здається в оренду вперше.

«У січні активність орендарів знизилася, як ми і прогнозували раніше. Це пояснюється затяжним періодом свят. Практично відразу після завершення новорічних вихідних орендарі активізувалися. Попит був у всіх цінових сегментах. В наступному місяці прогнозуємо зростання попиту як на оренду квартир, так і комерційних приміщень», – поділилася спостереженнями Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: