У січні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 23 млн. 119 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом січня 2020 року об`єм інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 23 млн. 119 тис. дол. США, що майже в 2 рази менше, ніж в грудні 2019 року .

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на квартири 50-100 тис. дол. – 48% угод. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Дніпровському, Солом'янському, Голосіївському районах Києва. Основний попит припав на квартири, були також угоди з об'єктами нежитлового фонду.

На другому місці – ціновий сегмент 100-250 тис. дол. – 26% угод. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському та Голосіївському районах столиці. Були одиничні угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду.

На третьому місці – ціновий сегмент до 50 тис. дол. – 23% угод. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше – в Святошинському, Солом'янському, Дніпровському, Деснянському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку.

Ціновий сегмент від 250 тис. дол. зайняв 3% від загального числа угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири і об'єкти нежитлового фонду. Були одиничні угоди з будинками. Розташовані об'єкти в Печерському, Шевченківському районах, в їх центральній частині.

Угоди з квартирами – 75%
Відсоток угод з нежитловим фондом у січні – 15%
Відсоток угод з будинками в січні – 10%


Найбюджетніший об'єкт, проданий в січні – 1-кімнатна квартира на вул. Леся Курбаса (Святошинський район) площею 22 кв. м, куплена за 25 тис. дол.
Найдорожчий об'єкт, проданий в січні – будинок в Козині площею 450 кв. м за 840 тис. дол.

Основні тенденції січня на ринку нерухомості Києва:
• Зниження попиту на придбання нерухомості в зв'язку з тривалим періодом новорічних свят
• Активізація попиту, починаючи з 10 січня
• Виріс попит на квартири, вартістю до 100 тис. дол. з ремонтом і без в різних районах Києва.
• Активізувався попит на покупку комерційних приміщень, особливо в житлових комплексах для розміщення компаній сфери послуг, офісів, магазинів, кафе, салонів краси і т.д.
• Ціни стабільні, але присутній торг в межах 5-15%.

«Ринок нерухомості Києва в період свят традиційно «просідає», але з середини січня попит знову відновився. Найбільший інтерес припав на квартири до 100 тис. дол. В різних районах міста, особливо в нових будинках. Також за цю суму можна було купити квартиру в старому житловому фонді ближче до центру Києва. Були також угоди з нежитловим фондом і будинками», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: