У лютому рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 33 млн. 482 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом лютого 2020 року об`єм інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 33 млн. 482 тис. дол. США, що майже на 43% більше, ніж в січні 2020 року .

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на квартири 50-100 тис. дол. – 41% угод. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Голосіївському районах Києва. Основний попит припав на квартири, були також угоди з об'єктами нежитлового фонду.

На другому місці – ціновий сегмент 100-250 тис. дол. – 32% угод. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському та Голосіївському, Шевченківському районах столиці. Були одиничні угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду.

На третьому місці – ціновий сегмент до 50 тис. дол. – 21% угод. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше – в Святошинському, Солом'янському, Дніпровському, Деснянському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку.

Ціновий сегмент від 250 тис. дол. зайняв 6% від загального числа угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири і об'єкти нежитлового фонду. Були одиничні угоди з будинками. Розташовані об'єкти в Печерському, Шевченківському районах, в їх центральній частині.

Угоди з квартирами – 72%
Відсоток угод з нежитловим фондом в лютому – 20%
Відсоток угод з будинками в лютому – 8%

Найбюджетніший об'єкт, проданий в лютому – 1-кімнатна квартира на пр. Академіка Глушкова (Голосіївський район) площею 31 кв. м, куплена за 25 тис. дол.
Найдорожчий об'єкт, проданий в лютому – будинок в Козині площею 430 кв. м за 600 тис. дол.

Основні тенденції лютого на ринку нерухомості Києва:
• Істотна активізація попиту, в порівнянні з січнем 2020 року і з лютим 2019 року.
• Виріс відсоток угод з квартирами дорогого цінового сегмента (від 250 тис. дол.) І квартирами вартістю 80-150 тис. дол.
• Здешевлення іпотечних кредитів (до 14% річних) активізувало попит на ринку нерухомості. До 25% угод пройшло з використанням кредитів.

«Ринок нерухомості Києва в лютому був дуже активним. Інтерес до покупки нерухомості був на рівні кінця року, коли спостерігається традиційний сплеск активності покупців. При цьому близько 80% угод було з квартирами в нових будинках. Здешевлення іпотеки також позитивно вплинуло на ситуацію на ринку, попит зростає і все більше угод відбувається із залученням іпотеки», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: