Здешевлення кредитів активізувало ринок оренди комерційної нерухомості

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, в лютому 2020 року було проведено 350 операцій з оренди нерухомості в Києві, що в два рази вище за показники січня 2020 року.

Рівень витрат на оренду склав 330 тис. дол.*

Розподіл попиту в цінових сегментах:
Найбільший попит припав на об'єкти, вартістю 500-1000 дол./міс. – 45% угод. У даній категорії фаворитами були 1-2-3-кімнатні квартири в Шевченківському, Солом'янському, Дарницькому, Голосіївському районах. Квартири зайняли основну частку угод, були також угоди з будинками і нежитловими приміщеннями.

На другому місці категорія об'єктів вартістю до 500 дол./міс. – 29%. В даному сегменті були представлені 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Дніпровському, Святошинському, Деснянському районах.

На третьому місці – оренда нерухомості вартістю 1000-2500 дол./міс. – 16% угод. Тут фаворитом стали Печерський, Шевченківський та Голосіївський райони столиці. Основний відсоток угод припав на квартири.

Угоди з об'єктами, вартістю від 2000 дол./міс. склали – 10%. В основному це була нерухомість в Печерському і Шевченківському районах. Основний відсоток довелося на операції з нежилим фондом і з квартирами.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим в лютому стала 1-кімнатна квартира площею 50 кв. м в новому будинку на вул. Олевської (Святошинський р-н) за 6000 грн/міс.

Найдорожчим об'єктом, орендованим у лютому був офіс на вул. Пирогова (Шевченківський р-н) площею 248 кв. м за 180000 грн/міс. Серед квартир найдорожча – 3-кімнатна квартира площею 200 кв. м в новому будинку на вул. Глибочицькій (Подільський р-н), орендована за 84000 грн./міс.

Відсоток угод з нежитловим фондом в лютому – 25%
Угод з будинками в лютому не було.

Основні тенденції на ринку оренди нерухомості Києва в лютому:
• Активізація попиту в 2 рази в порівнянні з січнем.
• Виріс попит на оренду комерційної нерухомості. У зв'язку з здешевленням кредитів для бізнесу, попит на оренду нежитлових приміщень виріс на 10-15%.
• Найбільший інтерес був до оренди квартир в нових будинках.
• Орендні ставки залишаються стабільними.

«Здешевлення кредитів для бізнесу істотно активізувало попит на оренду приміщень (офісів, ресторанів, магазинів і т.д.). Також майже в 2 рази зріс попит на оренду квартир найвищого цінового сегмента. В наступному місяці ринок буде активним, можливе зростання інтересу до оренди будинків в зв'язку з наближенням весняного сезону», – поділилася спостереженнями Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим або фіксованим курсом

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: