У березні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 35 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом березня 2020 року об`єм інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 35 млн. дол. США, що на 4% більше, ніж в лютому 2020 року. 70% угод припадає на квартири в нових будинки.

Сегмент до 50 тис. дол. в березні зайняв частку 28% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, найбільше в Дніпровському, Дарницькому районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим в березні, стала 1-кімнатна квартира площею 22 кв.м на вул. Малокитаєвській (Голосіївський р-н), її продали за 22 тис. дол.

Серед доступних варіантів – 1-кімнатна квартира площею 38 кв.м на вул. Багатоутовской (Шевченківський р-н). Її купили за 47 тис. дол.

За 50 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру площею 42 кв.м на вул. П. Григоренка (Дарницький р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Солом'янському, Дарницькому районах Києва. Основний попит припав на квартири. 5% операцій – з нежитловим фондом.

На вул. Лифаря Сержа (Деснянський р-н) купили 3-кімнатну квартиру площею 82 кв.м за 53 тис. дол.

За 85 тис. дол. була продана 2-кімнатна квартира площею 82 кв.м на вул. Краснова (Святошинський р-н).

За 100 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру, площею 43 кв.м в новобудові на вул. Джона Маккейна (Печерський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками березня склала 26%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському, Голосіївської Шевченківському районах. Угоди з об'єктами нежитлового фонду – 5%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири. Були одиничні угоди з будинками.

Наприклад, в с. Віта Поштова будинок площею 180 кв м купили за 143 тис. дол.

В с. Рудики, будинок площею 192 кв. м купили за 217 тис. дол.

У даній категорії придбана, наприклад, 2-кімнатна квартира на вул. Антоновича (Печерський р-н) площею 80 кв. м і вартістю 120 тис. дол.

За 190 тис. дол. продали 4-кімнатну квартиру площею 145 кв. м на вул. Глибочицькій (Подільський р-н).

За 250 тис. дол. продана 5-кімнатна квартира площею 200 кв. м на вул. Дмитрівської Шевченківський р-н).

Цінова категорія від 250 тис. дол. в березні представлена ​​4% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії купували в основному нежитлові приміщення, які зайняли 50% угод, були одиничні угоди з будинками.

Будинок площею 325 кв. м в с. Віта Поштова продали за 480 тис. дол.

На вул. Діловий (Печерський р-н) куплена 4-кімнатна квартира площею 182 кв м за 255 тис. дол.

На вул. Предславинській (Печерський р-н) продана 5-кімнатна квартира площею 252 кв.м за 450 тис. дол.

За 1 млн. 300 тис. дол. купили квартиру на вул. Грушевського (Печерський р-н) площею 290 кв. м (це найдорожчий об'єкт, проданий в березні).

«З початку року ринок нерухомості взяв відмінний темп, кількість угод збільшилася, попит був активним. З середини місяця, коли були введені карантинні обмеження, ситуація змінилася. Заради безпеки клієнтів всі особисті контакти обмежені і презентація об'єктів, переговори і спілкування здійснюються в онлайн-режимі. Продажі дорогих квартири продовжилися. Найбільший інтерес був до квартир в нових будинках, де будівництво завершено і є можливість оформити право власності. Прогнозувати, як буде розвиватися ринок найближчим часом складно, оскільки все буде залежати від ефективності карантинних заходів і того, як швидко країна впорається з поширенням вірусу», – каже Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

*Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди.

 

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: