У серпні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 29 млн. 780 тис. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом серпня 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 29 млн. 780 тис. дол. США, що на 20,5% більше, ніж в липні.

Сегмент до 50 тис. дол. в серпні зайняв частку 38% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні квартири, переважно в Дарницькому, Шевченківському, Солом'янському та Печерському районах столиці. Будинки тут склали 19% від усіх проданих об'єктів нерухомості, нежитловий фонд – 6%. Решта частки операцій припала на квартири.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в серпні, стали: 1-кімнатна квартира площею 23 кв.м на вул. Дегтярівській (Шевченківський р-н), яку придбали за 22 тис. дол. І 1-кімнатна квартира за адресою: просп. Космонавта Комарова (Солом'янський р-н), площею 32 кв.м, яка була продана за 24 тис. дол.

Також в даній категорії можна було придбати 2-кімнатну квартиру площею 46 кв.м по вул. Березняківській (Дніпровський р-н), за ціною 44 тис. дол. І 1-кімнатну квартиру площею 48 кв.м по вул. Волинської (Солом'янський р-н) за 50 тис. дол.

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 40% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському районах Києва. Квартири склали 100%.
За 51 тис. дол. була продана 1-кімнатна квартира на вул. Шолуденка (Шевченківський р-н) площею 39 кв. м. і 2-кімнатна квартира по вул. Микільсько-Слобідській (Дніпровський р-н) площею 72 кв.м., реалізована за 81 тис. дол.

У вищій частині сегмента можна було вибрати, наприклад, 2-кімнатну квартиру площею 60 кв.м по вул. Винниченка (Шевченківський р-н) за 100 тис. дол.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками серпня склала 17%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Печерському і Шевченківському районах. Угоди з будинками і об'єктами нежитлового фонду – поодинокі, основну частку в структурі операцій зайняли квартири.

Серед об'єктів нежитлового фонду – приміщення під магазин на бул. Дружби Народів (Печерський р-н) площею 184 кв.м і вартістю 210 тис. дол.

Був в цьому сегменті проданий будинок в с. Гатне площею 180 кв. м за 160 тис. дол.

У даній категорії придбана, наприклад, 3-кімнатна квартира на вул. Чорновола (Шевченківський р-н) площею 98 кв.м, вартістю 137 тис. дол., 3-кімнатна квартира по вул. Дніпровська набережна (Дарницький р-н) площею 105 кв.м за 104 тис. дол.

Найдорожчий об'єкт, проданий в даному ціновому сегменті в серпні – квартира на вул. Шота Руставелі. Площа об'єкта – 144 кв.м. Куплена 4-кімнатна квартира за 250 тис. дол.

Аналітика по темі: У липні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 23 млн. 670 тис. дол. США

Цінова категорія від 250 тис. дол. в серпні представлена ​​5% від загального обсягу угод. Основна частина попиту припала на квартири, були одиничні угоди з будинками.

В даному ценозів сегменті можна було купити 2-кімнатну квартиру площею 117 кв. м на вул. Антоновича (Шевченківський р-н) за 253 тис. дол. Також 4-кімнатна квартира на вул. Коновальця (Печерський р-н) площею 195 кв.м була продана за ціною 340 тис. дол.

Найдорожчим об'єктом серпня став пентхаус плошею 642 кв. м на бул. Лесі Українки (Печерський р-н). за 800 тис. дол.

«У серпні ми спостерігали активізацію попиту на квартири і об'єкти нежитлового фонду практично у всіх цінових сегментах, що свідчить про старт ділового сезону. Якщо говорити про квартирах, то затребувані були, як об'єкти в новобудовах в багатьох районах міста, так і в будинках старої забудови у центрі столиці. При виборі комерційних приміщень покупці звертали увагу на місцерозташування, наявність ремонту. Не дивлячись на кінець літнього сезону, був попит на придбання приватних будинків в передмісті. Судячи з кількості заявок, які надходять в агентство, можна прогнозувати хороші показники ринку і у вересні», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН« Благовіст ».

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: