У вересні рівень інвестицій в нерухомість Києва склав 34 млн. дол. США

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» (м.Київ) Олени Бібєрової, протягом вересня 2019 року обсяг інвестицій в нерухомість Києва склав еквівалент 34 млн. дол. США, що на 3,5% більше, ніж в серпні 2019 року.

Покупців цікавили квартири у всіх районах міста. При цьому до 40% запитів довелося на квартири в нових будинках. Також 15% угод були з об'єктами нежитлового фонду та 3% – з будинками.

Сегмент до 50 тис. дол. у вересні зайняв частку 33% від загальної кількості операцій. У цій категорії купувалися в основному 1-2-кімнатні, рідше 3-кімнатні квартири, частіше – в Дарницькому, Солом'янському, Дніпровському районах столиці. Угоди з квартирами склали основну частку. 10% – операції з будинками.

Найбюджетнішим об'єктом, проданим у вересні, стала 1-кімнатна квартира площею 22 кв. м за 20500 тис. дол. на вул. Березняківській (Дніпровський р-н).

За 39 тис. дол. купили 1-кімнатну квартиру площею 40 кв. м на вул. Каховській(Святошинський р-н).

За 50 тис. дол. придбали 1-кімнатну квартиру площею 41 кв. м на вул. Космонавта Комарова (Солом'янський р-н).

У сегменті від 50 до 100 тис. дол. проведено 45% операцій. Тут переважають 2-3-кімнатні квартири в Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Основний попит припав на квартири. Було також 7% угод з будинками і 13% з нежитловим фондом.

Так, в с. Святопетрівське (Києво-Святошинський р-н) купили будинок площею 418 кв. м за 90 тис. дол.

За 50500 дол. купили 2-кімнатну квартиру площею 56 кв. м на вул. Феодосійській (Голосіївський р-н).

За 70000 дол. на вул. Максимовича (Голосіївський р-н) купили 1-кімнатну квартиру площею 40 кв. м.

За 100 тис. дол. куплена 2-кімнатна квартира площею 62 кв. м на вул. Антоновича (Голосіївський р-н).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 19%. Основну частку в структурі операцій зайняли квартири, розташовані в більшій кількості в Печерському і Шевченківському районах столиці. 7% операцій припало на будинку.

Наприклад, в с. Осещина (Вишгородський р-н) купили будинок площею 290 кв. м за 120 тис. дол.

На вул. Деміївській (Голосіївський район) 1-кімнатну квартиру площею 55 кв. м придбали за 102 тис. дол.

За 160 тис. дол. купили 2-кімнатну квартиру площею 64 кв. м на вул. Пушкінській (Шевченківський район).

Найдорожчий об'єкт в цьому ціновому сегменті – 3-кімнатна квартира площею 124 кв. м на вул. Генерала Шаповала (Солом'янський р-н) за 250 тис. дол.

Цінова категорія від 250 тис. дол. у вересні представлена ​​3% від загального обсягу угод. У даній ціновій категорії в минулому місяці набували в основному квартири. Були одиничні угоди з будинками. Наприклад, в Софіївській Борщагівці купили будинок площею 450 кв. м за 300 тис. дол.

За 253 тис. дол. купили 4-кімнатну квартиру площею 120 кв. м в Лабораторному провулку (Печерський р-н).

За 435 тис. дол. на вул. Паньківській (Шевченківський р-н) купили квартиру площею 230 кв. м в новому будинку. Це найдорожчий об'єкт, проданий у вересні.

«Ринок нерухомості Києва дуже активний цієї осені, попит на деякі об'єкти перевищує пропозицію. Майже половина запитів припадає на квартири в нових будинках. Також в цьому сезоні інтерес до покупки будинків істотно перевищує торішні показники. Судячи з кількості звернень в компанію, ми прогнозуємо активність на ринку і в жовтні», – прокоментувала ситуацію Олена Бібєрова, Генеральний директор АН «Благовіст».

* Розрахунок проводився в національній валюті за усередненим курсом на день укладання угоди

Зворотній зв`язок

Відгуки та пропозиції: feedback@blagovist.ua
Комерційні пропозиції: reklama@blagovist.ua
Прес-служба: press@blagovist.ua
Редактор сайту: webeditor@blagovist.ua
Інформаційно-довідкова служба та перевірка повноважень консультантів: